Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını açıyor

Avrupa’nın önde gelen otomobil fuarlarından Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, kapılarını yarın ziyaretçilere açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını açıyor

Avrupa’nın önde gelen otomobil fuarlarından Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, kapılarını yarın ziyaretçilere açıyor. Her yıl dünyanın önde gelen markalarının dünya prömiyerini sergiledikleri fuarda bu yıl 150 farklı model ilk kez otomobil tutkunlarına sunulacak.

11 gün sürecek olan fuar İsviçre Devlet Başkanı Didier Burkhalter tarafından açılacak. Bu yıl fuarda 30 farklı ülkeden 250 üretici firma, 700’den fazla modeli 110 bin metrekarelik Palexpo fuar alanında sergileyecek. Her yıl büyük bir ilgi gören fuara, bu yıl da 700 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Fuar Müdürü Andre Hefti yaptığı otomobil meraklılarını özellikle 150 yeni modelin beklediğini bunların 105 tanesinin dünyada, 41 tanesinin de Avrupa’da ilk kez sergileneceğini dile getirdi.

Otomobil markalarının her geçen gün çevre temasına daha çok yatırım yaptığı sektörde fuar alanında elektrikli ve hibrid modeller göza çarpıyor. Salon içerisinde özel bir alanda ise elektrikli araçların test sürüşü gerçekleştiriliyor. Ziyaretçilerine açılmadan önce fuarı 10 bin civarında gazeteci ziyaret etti. Basın mensupları arasında her yıl yapılan yılın otomobili yarışmasının bu yılki galibi ise Peugeot’nun yenilediği 308 modeli oldu.
CİHAN

Yorumlar