Cem Uzan'ın açtığı dava reddedildi

CEM Uzan’ın son açtığı 2.5 milyar Euro’luk tazminat talebi reddedildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Cem Uzan tarafından açılan tahkim davasının kazanıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Cem Uzan'ın açtığı dava reddedildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cem Uzan’ın İsveç’in başkentiStockholm’de açtığı 2.5 milyar Euro’luk tazminat davasının sonucuna ilişkin, “Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim’de açılan davayı kazandı” ifadesini kullandı.

Karara ilişkin Twitter üzerinden açıklamada bulunan Berat Albayrak, kararın,Türkiye’nin tezlerinin ve Bakanlığın haklılığını bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti. Bakan Albayrak, açıklamasında, “Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim’de açılan davayı kazandı. Hakem Heyeti, Cem Uzan’ın 2,5 milyar Euro tazminat talebini reddetti. Kararda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum Ülkemizin çıkarlarını her platformda savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7 Nisan 2014 tarihinde yaptığı bir konuşmasında yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek,elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle alakalı Stockholm mahkemelerinde 2.5 milyar Euro’luk yeni bir dava açıldığını bildirmişti. Uzan, ÇEAŞ Kepez hisseleri için tahkime dava açmıştı.

Yorumlar