Çeltik altın yılını yaşıyor

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde çiftçiler çeltik hasadında altın yılını yaşıyor.Yörükler Mahallesi’nde Veli Aydın’a ait arazide yapılan çeltik tarlasına giden Kaymakam Yavuz Gürler ve beraberindeki heyet çeltik tarlasında incelemelerde...

Google Haberlere Abone ol
Çeltik altın yılını yaşıyor

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde çiftçiler çeltik hasadında altın yılını yaşıyor.

Yörükler Mahallesi’nde Veli Aydın’a ait arazide yapılan çeltik tarlasına giden Kaymakam Yavuz Gürler ve beraberindeki heyet çeltik tarlasında incelemelerde bulundu. Çeltik tarımının ustalık gerektiren bir uğraşı olduğunu belirten Kaymakam Güner, "İlçenin verimli topraklarında çiftçiler birçok ürünün yetiştiriyor. Çeltikte ilçemizin vazgeçilmez tarım ürünüdür. Çiftçilik zor meslek, aylar süren yorucu çalışmanın sonucu ürünü hasat ediyorlar.İlçemize bereketli olsun” dedi.

19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş ise, ”İlçemizde 160 çiftçimiz çeltik üretimi yapıyor. 6 bin dekar alanda yaklaşık 7 bin ton çeltik ilçemizde üretiliyor. Dönem boyunca büyük zahmetler çeken çiftçi için sevinç ve emeğinin karşılığını alma vakti geldi. Sararan çeltik tarlalarına biçerdöverler hasat için girdi. İlçede en iyi zirai gelirler arasında çeltik, fındık geliyor. Rekolteden memnun olan çiftçimiz, mazot gübre fiyatlarının mutlaka ucuz olmasını bekliyor. Çiftçimiz bu yıl çeltik hasadından memnun ancak dediğim gibi mazotta mutlaka indirim istiyor" diye konuştu.

Yorumlar