Çeçenistan Başbakan Yardımcısı, işadamlarını ülkesine yatırıma davet etti

Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Mersinli işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Çeçenistan Başbakan Yardımcısı, işadamlarını ülkesine yatırıma davet etti

Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Mersinli işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

Khakimov ve beraberindeki heyetle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Çeçen heyete Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut da eşlik etti.

Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyarette, Khakimov iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi için Güzeloğlu ve Mersinli işadamlarını Çeçenistan'a davet etti. 20 yıl boyunca Türkiye’de bulunduğunu ve bu süre boyunca Türkiye’de eğitimini ve yüksek lisansını tamamladığını belirten Khakimov, “Siyasal bilgilerde yüksek lisansımı bitirdim. Çeçenistan’a yatırımlardan sorumlu başbakan yardımcısı olarak atandım.” dedi.

Türkiye’nin son 10 yılda ekonomik anlamda gösterdiği başarı ve tecrübenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Khakimov, Çünkü biz savaştan yeni çıktık. Ekonomimizi canlandırmak ve daha yüksek seviyelere çıkarmak için yatırımcıları ülkemize çekmeye mecburuz. Yatırımcılara ihtiyacımız var. Bunun için Türkiye ile olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Mersin gibi sanayileşmiş büyükşehirlerden yatırımcıları Çeçenistan’a davet etmek istiyoruz." diye konuştu.

Güzeloğlu ise Mersin ile Çeçenistan arasında olumlu ve hayırlı ilişkiler kurulacağına inandığını kaydetti. Mersin olarak çok sık yabancı heyetler ve yatırımcı gruplarını ağırladıklarını anlatan Güzeloğlu, kentteki ekonomik gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Bu ziyaretin iki ülke ve Mersin arasında anlamlı fırsatlar sunmasını temenni eden Güzeloğlu şöyle devam etti: "Eminim MTSO başkanı ve yönetimi ile yapılacak temaslarda hem Mersin’deki üretilen sanayi ürünlerinin karşılıklı ticaretinde hem de misafirlerimizin ticarete konu mal ve hizmet akışında güzel anlaşmalar yapılacak. Tüm bunları desteklediğimizi, ticaretin geliştirilmesine, kardeşliğin pekişmesine, karşılıklı kültürel ilişkilerin güçlenmesine bu ziyaretin hizmet edeceğine olan inancımı bir kez daha belirtiyorum."

Konuşmaların ardından Khakimov Güzeloğlu'na 'Çeçen Kalpağı' takdim ederken, Güzeloğlu'da Khakimov’a zeytin ürünlerinden oluşan bir hediye paketi verdi.
CİHAN

Yorumlar