Çaykur geçen yıl en parlak dönemini yaşadı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz yıl üretilen 130 bin ton kuru çayın tamamını sattıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çaykur geçen yıl en parlak dönemini yaşadı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz yıl üretilen 130 bin ton kuru çayın tamamını sattıklarını söyledi. Sütlüoğlu, 2013 yılında kurum olarak en parlak dönemlerini yaşadıklarını belirtti.

Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdürlüğü Brifing Salonunda düzenlediği toplantıda yakın zamanda başlayacak olan 2014 yılı yaş çay kampanyası hakkında bilgiler verdi.
Çaykur’un 2013 yılında en parlak dönemini yaşadığını ifade eden Sütlüoğlu, “Geçen yıl toplamda 673 bin ton yaş çay aldık. Bu çaylardan 130 bin ton kuru çay ürettik. Önceki senelerde stoklarımızda bulunan çaylardan da satış yaptık. Toplamda geçen yıl 133 bin 500 ton çay satışı yaptık. Çaykur tarihinin satış rekorunu kırdık.” dedi.
2013 yılında çayda randevulu sistemi hayata geçirdiklerini hatırlatan, “Bu sistemle vatandaşımız rahat bir şekilde çayını sattı. Soğuk çayımız Didi’yi çıkardık. Bir marka olarak Didi’yi ülkemize kazandırdık. Didi piyasaya hızlı bir giriş yaparak dünya devlerinin önüne geçti. Soğuk çayda bir numara oldu. Geçtiğimiz sezonun başında alınan grev kararı hayata geçseydi bunların hiçbirisi hayata geçmeyecekti.” diye konuştu.

ÇAY ERKEN GELDİ
Sütlüoğlu, havaların sıcak gittiğini ve çay sezonuna bu yıl erken başlayabileceklerini belirterek, şöyle dedi: “Bu ihtimali dikkate alarak işçilerimizi işe davet ettik. Gidişat çayın erken başlayacağını gösteriyor. Bu sene çayın kalitesini artıracak başka uygulamalarımız da olacak. Biz işçiye en az 15 gün önce bildirimde bulunmak mecburiyetindeyiz. İşçi kardeşlerimizi çay başlar başlamaz işbaşı yaptıracağız. Yaptığımız tüm yenilikleri Çaykur’un özelleştirileceğine yoranlar var. Çaykur’un özelleştirilme durumu yok. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”
CİHAN

Yorumlar