'Çay Kalitesinin Geliştirilmesi Araştırma Projesi'

- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nce hazırlanan "Çay Kalitesinin Geliştirilmesi Araştırma Projesi"nin protokolü, Rektör Prof. Dr. Karaman ile DOKAP Başkanı Yüce tarafından imzalandı

Google Haberlere Abone ol
'Çay Kalitesinin Geliştirilmesi Araştırma Projesi'

RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından hazırlanan, "Çay Kalitesinin Geliştirilmesi Araştırma Projesi"nin protokolü imzalandı.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'ndan (DOKAP) yapılan yazılı açıklamada, proje protokolünün DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, Karaman'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Çay, bölgemizin olmazsa olmaz ürünlerinden biridir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak biz de ülkemiz ve bölgemiz için vazgeçilmez bir ürün olan çay konusunda uzmanlaşmayı öncelikli amaçlarımızdan biri olarak belirledik. Üniversitemizde bu konuda değişik araştırma alanları kurduk. Çay kalitesinin artırılması ve gelecek nesillere daha kaliteli çay alanlarının bırakılması noktasında DOKAP ile bu projeyi imzaladık."

DOKAP Başkanı Yüce ise bölgede çay ekiminin üzerinden 70 yılı aşkın zaman geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu zaman diliminde ekonomik ömrünü tamamlamış bahçelerimizi görmekteyiz. Bugün ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan bahçelerimizin, 'yeterli verim veremiyor' dendiği anda bu iş birliğine imza atıyoruz. Projenin Rizemiz başta olmak üzere tüm sektöre hayırlı olmasını diliyorum."

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nce yürütülecek, çayın kalitesinin artırılması için analizlerin, ıslah çalışmalarının yapılması ve sektörün daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulmasının amaçlandığı projeye DOKAP destek sağlayacak.

Rize Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen imza törenine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis de katıldı.

Yorumlar