Castrol, yeni ürünü Castrol Edge Supercar'ı tanıttı

- Castrol, şimdiye kadar ürettiği "en güçlü motor yağı" olan "Castrol Edge Supercar"ı, Game of Thrones'un "en cüsseli" karakteri Thor Björnnson'un katılımıyla tanıttı - Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Yazganoğlu: - "Castrol'ün şimdiye kadar ürettiği en güçlü motor yağı Castrol Edge serisinin süper otomobillerde test edilmiş Supercar ürününün tanıtımı için Thor Björnnson'dan daha güçlü bir partner düşünemezdik. Bu iki güç sembolü arasında sınırları zorlamak, maksimum performans ve titanyum gücü gibi gerçekten dikkat çekici kesişmeler var"

Google Haberlere Abone ol
Castrol, yeni ürünü Castrol Edge Supercar'ı tanıttı

İSTANBUL (AA) - Madeni yağ üreticisi Castrol, Titanium FST teknolojisiyle geliştirilmiş, şimdiye kadar ürettiği "en güçlü motor yağı" olan "Castrol Edge Supercar"ı, Game of Thrones'un "en cüsseli" karakteri Thor Björnnson'un katılımıyla İstanbul'da tanıttı.

"Avrupa'nın en güçlü adamı", "dünyanın ise en güçlü adamlarından biri" olarak bilinen, Game of Thrones'un "en cüsseli" karakteri The Mountain'i canlandıran 2,06 metrelik ve 190 kiloluk Björnnson'un da katıldığı özel tanıtım toplantısı renkli görüntülere sahne oldu.

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Kamuran Yazganoğlu, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Castrol'ün ürün teknolojisinde geldiği noktanın 117 yıllık rekorlarla pekişmiş bir tarihçeye dayandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Castrol'ün şimdiye kadar ürettiği en güçlü motor yağı Castrol Edge serisinin süper otomobillerde test edilmiş Supercar ürününün tanıtımı için Thor Björnnson'dan daha güçlü bir partner düşünemezdik. Bu iki güç sembolü arasında sınırları zorlamak, maksimum performans ve titanyum gücü gibi gerçekten dikkat çekici kesişmeler var. Thor'un ulaştığı insanüstü gücünün arkasında kendisinin de hep bahsettiği gibi durmadan en iyisi olmak için çalışmak yer alıyor. Castrol olarak bizim de bugün sahip olduğumuz titanyum gücünün arkasında başarılarla dolu 117 yıllık bir Castrol mirası yükseliyor."


- "Sınırları zorlayan, rekorlarla beslenen yapımız, bizim itici gücümüz"


Yazganoğlu, insanlığın Atlantik'i aşarken de, uzayın derinliklerinde Mars'a inerken de Castrol'e güvendiğini, Castrol'ün yüksek sıcaklıklara da, uzayın eksi 270 derece soğuğuna da dirençli madeni yağ ürettiğini söyledi. Güç ve performansın Castrol'ün DNA'sında sürekli olduğunu belirten Yazganoğlu, şöyle konuştu:

"Castrol, 1906'dan bu yana motor sporlarında dev markalarla, dünyanın en iyi takımlarıyla en zorlu şartlar altında motor yağını test etti, 21 kez dünya kara-hız rekorlarının kırılmasında rol aldı, şampiyonluklar elde etti. Kuşkusuz sınırları zorlayan, rekorlarla beslenen bir yapımız var. Bu yapı bizim itici gücümüz. Hep sınırları zorladık ve aştık. Castrol, ilk günden bu yana hep madeni yağ üreticisi oldu. Madeni yağ sektörü ve Castrol birlikte gelişti, büyüdü. Şimdi bu birikimlerimizin üzerine, olağanüstü miktarlarda beygir gücü üreten süper otomobillerde test edilip onaylanan Castrol Edge Supercar ürünümüzü pazara sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Castrol'ün 117 yıldan bu yana dünyada motor sporlarında öncü markalardan biri olduğunu ve Türkiye'de Castrol Ford Türkiye olarak bir ralli takımlarının bulunduğunu hatırlatan Yazganoğlu, "En teknolojik, en yeni ürünümüzü öncelikli olarak bu takımda kullanıyor olacağız. Bununla beraber, aracından üstün performans bekleyen değerli müşterilerimize de bu ürünü aynı zamanda sunuyor olacağız." diye konuştu.


- "Türkiye'de otomobile çok para ödüyoruz"


Türkiye'de otomobilin pahalı olduğunu belirten Yazganoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İngiltere'ye göre Türkiye'deki araçlar yaklaşık iki katı kadar daha pahalı. Fakat bizim kişi başı milli gelirimiz İngiltere'nin neredeyse dörtte biri seviyesinde. Dolayısıyla otomobile biz Türkiye'de çok para ödüyoruz. Bu kadar çok para ödediğimiz bir parçamızı da en değerli şekilde korumak aslında asli amacımız olmalı. Castrol ve spesifik olarak Castrol Edge, bu amaca hizmet ediyor. Türkiye'de aracından gerçekten üstün performans ve koruma bekleyen bütün tüketicilerimizi Castrol Edge kullanmaya davet ediyoruz. Castrol Edge'nin birçok farklı kırılımı, varyantı var. Castrol Edge Supercar, bizim bu ürünler içerisindeki en yüksek teknolojili olan ürünümüz. Ama bunun dışında zaten halihazırda kullandığımız araçlar için mevcut ürünlerimiz de var. İster normal bir hatchback veya kompakt otomobil sahibi olun, isterseniz bir supercar sahibi olun Castrol Edge sizin aracınıza uygun bir ürünü mutlaka ve mutlaka temin ediyor."


- "Yarışlarda otomobillerin üzerinde Castrol'ü görerek büyüdüm"


Game of Thrones'un "en cüsseli" karakteri Thor Björnsson de Türkiye'de bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, "Çocukluğumda, gençlik yıllarında hep uzun ve atletik bir yapım vardı. Spor hayatıma basketbolla başladım. Hemen her delikanlı gibi motor sporlarına da ilgim vardı. Yarışlarda otomobillerin üzerinde Castrol'ü görerek büyüdüm. Hala da görüyorum. Ancak otomobil içine sığmak ve bir pilot olmak için pek şansım yoktu. Genlerim kariyerimi belirledi." şeklinde konuştu.

Türkiye'yi biraz gezdiğini, çok yemek yiyen biri olduğu için genellikle gittiği yerlerin restoranlar olduğunu belirten Björnsson, "Ben Türkiye'ye gelmeden önce sadece haberlerden Türkiye'yi izliyordum. Buraya geldim, gerçekten çok güzel bir yer. İnsanlar harika, yemekler de harika, burada olmak gerçekten çok güzel." ifadelerini kullandı.


- "Castrol yeni bir efsaneye daha imzasını attı"


Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı ise kendileri için motor sporlarında yağın öneminin çok fazla ve aracın hem performansını hem de sağlamlığını çok artıran unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Bostancı, "Castrol, yeni bir efsaneye daha imzasını attı. Zaten Castrol'ün bundan önceki yağları da en iyisiydi. Bu sefer bu Castrol Edge Supercar serisiyle bambaşka bir noktaya geldi. Bundan önceki 20 senede olduğu gibi, bunu da Castrol'le birlikte test ederek sonuçlarından faydalanacağız." diye konuştu.

Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı da Castrol Ford Team Türkiye olarak, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda kırmadıkları rekor kalmadığını, bundan sonra Avrupa'ya açılıp orada da güçlerini göstermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim Castrol'le birlikteliğimiz sadece bir sponsorluk değil, aslında teknik bir birliktelik. Motor sporlarında, özellikle de ralli de bütün ekipmanlardan teknik olarak maksimum verimi almamız gerekiyor. Bu noktada da kullandığımız yağın çok özel bir yağ olması gerekiyor. Piyasadaki yağlar genelde bunu karşılamıyor. Bunun için özel yağlar ürettirmek gerekiyor ki bu da çok maliyetli. Ama biz çok şanslıyız ki Castrol'ün piyasaya sürdüğü, insanlara açtığı yağlar, bizim işimizi fazlasıyla gören yağlar. Motor sporları için, bu özel şartlar için de yeterli yağlar... Rafta satılan bir Castrol Edge Supercar'ı biz kendi yarış otomobilimize de koruyoruz ve de başarıyı bunlar getiriyor."

Castrol Ford Team Türkiye'den Orhan Avcuoğlu ise motor açısından hararet ve aşınmanın çok çok önemli konular olduğunu vurguladı. Bütün sistemin, bütün otomobillerin mühendisliğinin bunları kontrol altında tutabilmek üzerine yapıldığına dikkati çeken Vatansever, şunları kaydetti:

"Castrol Edge Supercar bütün bu önemli unsurlara katkı sağlayacaktır. Bunlar, doğrudan bizim yarış otomobillerimizde kullanacağımız yağlar. Bunun haricinde tabii ki normal otomobilimizde de kullanarak hem motorun ömrünü uzatmak hem de verimini artırmak için herkes gibi bizim de faydalanacağımız ürünler. O yüzden heyecanla bekliyoruz."

Yorumlar