Carrefoursa’da 2016 hedefi bin market, 15 bin çalışan

Sabancı Grubu’nun ortağı olduğu Carrefoursa, 3 sene içinde market sayısını bine, eleman sayısını 15 bine çıkarmayı planlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Carrefoursa’da 2016 hedefi bin market, 15 bin çalışan

Sabancı Grubu’nun ortağı olduğu Carrefoursa, 3 sene içinde market sayısını bine, eleman sayısını 15 bine çıkarmayı planlıyor. 2014’te 100 market açarak bin elemanı bünyesine dahil etmeyi amaçlayan perakende şirketinin genel müdürü Mehmet Nane, orta vadede önemli oranda büyümeyi, müşterilerini artırmayı temel aldıklarını vurguladı.


Carreforsa’nın 2014 ve 2016 hedefleri, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer’in katıldığı basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıda perakende sektörünün ekonominin ana dinamolarından biri olduğunu belirten Haluk Dinçer, “Sektör olarak 2013’ü yüzde 12-13 gibi bir büyüme ile tamamlayacağız. Tahmin ediyorum 2014’te de büyüme aynı 2013 ile aynı oranlarda olacaktır.” dedi.

Dinçer, perakendeden aldığı kuvvetle Carrefoursa’nın 2014 ve 2016’da önemli hamleler yapacağını dile getirdi.


Carreforsa Genel Müdürü Mehmet Nane ise 2013 itibari ile 250 marketlerinin 7 bin elemanlarının bulunduğuna işaret etti. Marketlerinde 100 milyon müşteriye, 600 milyon kalem ürün satıldığını bildirdi.

Nane, 2014 planlarını da ciroyu yüzde 20 artırmak, bin eleman daha almak, 100 market daha açmak olarak ilan etti.


Carrefoursa’nın orta vadeli planlarına temas eden Nane, “Hedefimiz, 2016’da bu sene elde ettiğimiz ciroyu ikiye katlamak, istihdamı 8 bin daha artırarak 15 bine tamamlamak, 750 olan market sayısını bine tamamlamak. Yine önemli oranda büyümek, müşterilerimizi artırmak temennimiz. ” ifadelerini kullandı.

Mehmet Nane, şu an Carrefoursa’nın 3 market konsepti bulunduğunu vurgularken, şunları kaydetti:

“Bu konseptlerden biri büyük hipermarketler. Diğeri de süpermarketler ve küçük marketler. Biz, yer bulduğumuz oranda bütün konseptlerde market açacağız. Batı illerinde büyümemiz daha güçlü olacak. Çünkü oralarda birey başına harcama daha çok, oralarda arsa bulmak da kolay. Tabii bizim Van ve Erzurum’da da marketlerimiz var. Oralarda da var olacağız. Yani her ilde ekonomiden aldığı pay oranında büyüyeceğiz.


Mini marketler için yer bulmak hipermarketlere ve süpermarketlere göre daha kolay. Hipermarket açmak için bir AVM’ye gerek var. Bir AVM inşaatı da 3 sene alır. Büyük bir marketin yapımı da 1 sene alır. Ama küçük marketlerin inşaatı en çok birkaç aydır.”

Öte yandan Carrefoursa, ‘Tarladan Rafa’ uygulamasını hayata geçiriyor. Uygulama ile grup tarladan toplanan ürünlerin tüm tedarik safhalarında takip edecek, 36-40 saatte raflara ulaştıracak.

CİHAN

Yorumlar