Capital Economics Küresel Başekonomisti: Altın Orta Vadede Yükselebilir

FED'in faizi en erken haziran'da yapacağı beklentisi altını durdurdu. Analistler altının önümüzdeki dönemde kârlı bir yatırım aracı olabileceğini ifade ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Capital Economics Küresel Başekonomisti: Altın Orta Vadede Yükselebilir

Capital Economics Küresel Başekonomisti Julian Jessop, Fed'in faizleri artırması zorunda dahi altın fiyatlarında toparlanma yaşanabileceğini söyledi. Jessop, 'Piyasalarda umumi görüş, Fed'in faizleri artırması zorunda altın fiyatlarının azalış kaydedeceği yönünde.

'ÖNCE DÜŞÜŞ SONRA YÜKSELİŞ'

Fed'in normalleşme politikası altın fiyatlarını ilk olarak menfi etkileyebilir fakat orta vadede bu normalleşme politikası altın fiyatlarını etkileyen temel etken olmayacak' dedi. Altın fiyatlarında diri dolardan ötürü bu sene bünyesinde ciddi düşüşler yaşandığını anımsatan Jessop, altındaki bu hareketlerin Fed'in nema artıracağına dair beklentileri de yansıtttığını anlatım etti. Faizlerin artmasıyla altındaki azalış bünyesinde bağlantı kurmanın mantıklı bir yaklaşım olduğunu aktaran Jessop, dolardaki güçlenmeyle ortak dolar haricindeki öteki alternatiflere alakanın azalabileceğinin altını çizdi.

TALEP HİNDİSTAN VE ÇİN'DEN GELİYOR

Fed'in normalleşme politikasıyla ortak ekonomik ve finansal şartlarda gerçekleşecek bulunan iyileşmenin güvenli liman arayışını da azaltabileceğini, faizlerin haziran veya hazirandan birkaç ay sonra artırılabileceğini dile getiren Jessop, fakat faizlerdeki yükselişın düşük seviyelerde olabileceğini kaydetti. Jessop, altın piyasasındaki hassasiyeti her süre nema yükselişına bağlamanın anlamlı olmayabileceğini, Fed'in normalleşme politikasının altın fiyatlarını etkileyen yalnızca bir etken olduğunu belirterek, 2014 yılında altına bulunan alakanın takribî yüzde 40'ının Hindistan ve Çin'den geldiğine dikkati çekti.

TALEP ARTABİLİR

Çin ve Hindistan'ın taleplerinin bu sene artabileceğini, Fed'in faizleri artırması zorunda dahi altın fiyatlarında toparlanma yaşanabileceğini belirten Jessop, ABD tahvil faizlerindeki yükselişin büyümekte bulunan devletlerin merkez bankalarının altına bulunan talebini durduramayacağını savundu. Batı'daki yatırımcıların dahi Avro Bölgesi'ndeki problemlerden ötürü altını güvenli liman şekilde kullanabileceğinin altını çizen Jessop, yakın dönemdeki risklere karşın altının onsunun 1.400 dolar seviyesine yükselebileceğini dile getirdi.

TALEP ARTABİLİR

ING Group Kıdemli Emtia Stratejisti Hamza Khan ise altının onsunun bu senenin sonunda 1.300 dolar, 2016 yılı sonunda ise 1.500 dolar seviyesine ulaşabileceğini aktardı. Bu senenin ikinci çeyreğinde Hindistan'ın altın talebinde yükseliş olabileceği öngörüsünde bulunan Khan, ülkede düğün mevsimi ve genişlemeci kredi politikasının altına bulunan talebi artırabileceğini anlattı. Kahn, avro'nun geleceğinin pek parlak olmadığını vurgulayarak, buna yanıt şekilde Avro Bölgesi'nde yatırımcıların altını güvenli liman şekilde görebileceğini anlattı.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar