Çamlıca 1 HES'in özelleştirilmesi ihalesi

- İhale, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Çamlıca 1 HES'in özelleştirilmesi ihalesi

ANKARA (AA) - Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi.

İhalede, önce kapalı zarfla, elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen en yüksek teklif 315 milyon lira oldu. Daha sonra üç elemeli turun ardından, ihale komisyonunun belirlediği 443 milyon 417 bin lira üzerinden açık artırmaya geçildi. Teklifleri sorulan şirketler, ihaleden çekildiklerini açıkladı.

İhale komisyonunun belirlediği asgari tutara ulaşılamaması nedeniyle ihale ertelendi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter, Komisyonun kararının daha sonra açıklanacağını ve yakın zamanda yeniden ihaleye çıkılacağını belirtti.

İhaleye, İçdaş Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım AŞ, Nokta Yatırım Holding AŞ, KRD Elektrik Üretim AŞ, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ - Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu, LİMAK Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ ile Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ yetkilileri katıldı.

Yorumlar