‘Camiayı hedefe koyarak yolsuzluk operasyonunu yok sayma çabaları sonuç vermez’

17 Aralık 2013'teki üç ayrı rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra Hizmet Hareketi’ne karşı yürütülen iftira ve karalama kampanyasına tepkiler devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
‘Camiayı hedefe koyarak yolsuzluk operasyonunu yok sayma çabaları sonuç vermez’

17 Aralık 2013'teki üç ayrı rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra Hizmet Hareketi’ne karşı yürütülen iftira ve karalama kampanyasına tepkiler devam ediyor. İzmir İş Dünyasını Geliştirme Derneği (İZGE), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, ötekileştirici üslup ve incitici açıklamalarından vazgeçmeye çağırdı. İZGE Başkanı Ümit Karakaş, toplumun her kesiminden insanın gönül verdiği bir hareketi hedefe koyarak, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yok sayma çabalarının sonuç vermeyeceğini söyledi.

Karakaş, dernek üyeleriyle düzenlediği toplantıda son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. İzmir ve Türkiye’nin gelişmesi ve ilerlemesi adına yapılan her güzel projeyi desteklediklerini belirten Karakaş, bu gelişmeyi ve desteklemeyi durduracak her adıma da dikkat çekip ikaz etmeyi bir borç bildiklerini söyledi: “17 Aralık 2013 tarihinde başlayıp süregelen, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiası olarak anılan süreç sonrasında Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik, operasyonu yöneten polis ve savcıların görevden alınması, bir kısmının görev yerinin değiştirilmesi, bir kısmının tasfiye edilmesi, yapılmak istenen son HSYK değişikliği, devletin birçok kurumunda başlatılan tabiri yerindeyse cadı avı, bazı medya organlarında yer alan kara propaganda, yalan ve iftira dolu haberlerle büyük bir camiayı ve onu sevenlerini yıpratma çabası, hukukun askıya alındığının göstergesidir.”

‘YAŞANANLARI HAYRETLE VE KEDERLE İZLİYORUZ’

Başbakan Erdoğan’ın, 11 yıllık iktidarı süresince atmış olduğu demokratikleşme adımlarını, hukukun üstünlüğü, kişisel hak ve hürriyetlerin korunması yönündeki tutumlarını herkes gibi desteklediklerini ifade eden Karakaş, şöyle devam etti: “İşte bu nedenledir ki şu anda yaşananları hayretle ve kederle izlemekteyiz. Her zaman kuşatıcı söylemleri olan, ‘Ben belli bir kesimin değil, herkesin başbakanıyım,’ diyen Sayın Başbakan’ın, son günlerde gazetelere ve televizyonlara yansıyan görüntülerinde bambaşka bir dil kullanır olduğunu gördük. Bizi düşündüren, yerli ve yabancı sermayenin kaos ortamında uzun süre duramayacak olmasıdır.”

‘DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN ÖTEKİLEŞTİRİCİ ÜSLUPTAN VAZGEÇMESİNİ BEKLİYORUZ’

İşadamları olarak devlet büyüklerinden beklentilerinin ötekileştirici üsluptan vazgeçilmesi, kucaklayıcı bir üslupla tansiyonun düşürülmesi ve eski istikrarın tekrar kazanılması olduğunu vurgulayan Ümit karakaş, “Türkiye Cumhuriyeti bir gemidir ve bu geminin kaptanı, seçilmiş başvekildir. Kaptanın her yanlış hamlesi, mürettebat ve yolcuları etkilediği gibi Başbakanımız'ın da her cedeli, halk ve işadamı olarak bizleri etkilemektedir. Bununla birlikte kucaklayıcı olması gereken bir makamın, sevenlerini radikalleştirici ve aynı fikirleri paylaşmayan vatandaşlarını da ötekileştirici, bir zümreyi zan altında bırakan söylemlerinden ve son günlerde şiddeti daha da artarak devam eden incitici açıklamalardan uzaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu. Karakaş, Türk adaletinin bağımsızlık ve tarafsızlığına inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar