Cam Filmi, Aksesuar ve Modifiye Araçlarda Kaza Riskini Artırıyor

Bazı sürücülerin araçlarında süs ve performans amaçlı yaptırdıkları değişiklikler trafik güvenliğini tehlikeye düşürüp, kaza riskini artırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Cam Filmi, Aksesuar ve Modifiye Araçlarda Kaza Riskini Artırıyor

Bazı sürücüler için vasıta modifiyesi bir tutku. Özelikle cam filmi yaptırmak vazgeçilmez. Ancak modifiye araçlar kaza riskini artırıyor.

MODİFİYEDEKİ BÜYÜK TEHLİKE

Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol: 'Araçlarda yapılan her çeşitli teknik değişiklik ve biçim değişikliği kanunlarda yasak'- 'Sürücülerin araçlarındaki her değişiklikte hem kendi can güvenliğini hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye sokacaklarını bilmelerini istiyoruz' dedi.

CEZASI AĞIR

Erol;kurallara uymayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'na kıyasla ceza yazıldığını kaydetti. 'Cezası yazılan araçlarda ikinci sefer de modifiye kullanılması zorunda araçları bağlayarak otoparka çekiyoruz ve trafikten men ediyoruz' diyen Erol, sürücülerin araçlarını, fabrika çıkışlı teknik belgeli, Özgün haliyle kullanmaları uyarısında bulundu.

CAM FİLMİNİN RİSKİ

Erol, 'Örneğin vasıta camlarına renkli film takılmasının peşinden sürücünün görüş açısı yarı yarıya düşüyor. Özellikle akşam olunca sürücüler renkli camlardan ötürü etrafında bulunan bitenleri anında başkalık edemiyor yahut göremeyebiliyor. Bu da dikkatsizlikle kazaların artmasına sebep oluyor. Kazaların olması zorunda ise filmli camlar kırılmadığından vasıta içinde sıkışan yolcu kendisini dışarıya atamıyor. Bu da kaza anındaki yaralanma ve ölüm oranını artıyor' dedi.

YAY KESMEK SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN TEHLİKELİ

'Yayı kesik araçlar takla atabiliyor' Öte yandan son çağda yayı kesilmiş araçlara sıkça rastladıkları söyleyen Erol, şunları kaydetti: 'Bu araçlar yere aşırı yakın olduğundan yollarda hazırlanmış tümseklere rahatlıkla çarpabiliyor. Eğer vasıta seri seyrediyorsa bu arabanın çarpmanın etkisiyle takla atma riski aşırı yüksek. Geçmiş zamanlarda bu çeşit kazalara epey bir çok tanık olduk. Sürücülerin bilhassa vasıta yaylarını kesmemelerini öneriyoruz. Aksi vaziyette sürücülerin araçlarındaki her değişiklikte hem kendi can güvenliğini hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye sokacaklarını bilmelerini istiyoruz.'Erol, modifiye araçlara 189 liradan başlayan nakit cezası yazdıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar