Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

- "(Emeklilere banka promosyonu) Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakan'ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yıl sonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

BURSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere verilecek banka promosyonuna ilişkin, "Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakan'ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yıl sonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız." dedi.

Müezzinoğlu, Kültürpark'taki Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın ülkeye, millete, ümmete ve insanlığa huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Bütün hain terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Topyekün mücadele etmek, bizim boynumuzun borcu. Bu millet, birçok badireyi atlattı. Bunu da rahatlıkla atlatabilecektir. Önümüze hangi tuzak çıkarsa çıksın o tuzağı bozacak, aşacak ve hedefe mutlaka birlikte yürüyeceğiz." diye konuştu.

- Emekliye banka promosyonu

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Emekliye banka promosyonu ne zaman verilecek? Emekliye bayram müjdesi var mı?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Bayramın kendisi bir müjdedir. Müjdeleri bayramdan sonra vermek lazım. Bayramın kendi müjdesi üzerine bir müjde vermek doğru olmaz. İnşallah emekliye promosyon konusu yalnız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının değil, hükümetin de gündemi. Bankalarla emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü üretebilmek adına pazarlıklarımızı, görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Acele edersek kolay. Bankacıların verdiğini kabul edelim, müjdeyi yarın verelim ama emeklimizin bu anlamdaki beklentilerini en ideal çözebilmek adına onlar da biz de zorluyoruz. Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakan'ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yıl sonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız."

Emeklilerin acele etmemesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Acele ederlerse arzu ettikleri gibi sonuçlandıramayabiliriz. Çok farklı emeklilik maaşları olduğu için bu konuda tek rakam yok ama kamuoyuna, basına yansıyan rakamlar, afaki rakamlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar