Çağrı merkezi sektörü 2014’ten umutlu

Çağrı merkezi sektörü 2014’e umutla bakıyor. Sektörde bu sene birleşme ve satın almaların sayısının artacağı ifade ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çağrı merkezi sektörü 2014’ten umutlu

Çağrı merkezi sektörü 2014’e umutla bakıyor. Sektörde bu sene birleşme ve satın almaların sayısının artacağı ifade ediliyor.

Procat, Speechouse ve Call Center Hotel (CCH) CEO’su Tarkan Ersubaşı, “Şu an sektörün istihdam adedi 74 bin, büyüklüğü 1,43 milyar dolar. Yatırımlarda da telekom, finans, sigortacılık ve kamu sektörü art arda geliyor.” dedi.

Çağrı merkezi sektöründe odaklanmanın öneminin giderek arttığını anlatan Ersubaşı, şunları kaydetti:

“Tüm teknolojilerde olduğu gibi çağrı merkezi teknolojilerinde de gelişim hiç durmuyor. Hatta kimi teknolojik gelişimlerin kullanımı, sistemlerinize uyumu zaruri hale geliyor. Bu zaruret teknolojileri takip edebilecek, önceden sizi uyarıp yönlendirebilecek, yeni teknolojilere ihtiyacınız olduğunda yanınızda hazır bulunacakbir ekibin varlığını gerektiriyor ve bu da uzmanlaşmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”

Ersubaşı, bu sene sektörde birleşme ve satın almaların olabileceğine işaret etti.

TEŞVİK İLE BÜYÜME YÜZDE 10 OLACAK

Tarkan Ersubaşı, 2013’te verilen yeni teşvikleri de olumlu karşıladı. Ersubaşı, teşvikin kapsamının belli bölgelerle kısıtlı olmasının Anadolu’ya yönelimi artıracağından söz etti. 6. Bölgenin beşeri kaynak limitinin iyi yönetilmesi gereken bir parametre olduğunu dile getirdi. 2014’te büyümenin yüzde 10 civarında olacağını ifade etti.


CCH yatırımlarına değinen Ersubaşı, 2014’te kurumlara kendi yerlerinde bu hizmeti vermeyi planladıklarını bildirdi. İlaveten “Yine bu sene İstanbul Avrupa yakasında yeni bir lokasyon daha açarak kapasitemizi arttıracağız.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar