Büyükelçi Tüymebayev işadamlarını Kazakistan'a yatırıma davet etti

Kazakistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye’nin en meşhur şirketlerini ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Tüymebayev işadamlarını Kazakistan'a yatırıma davet etti

Kazakistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye’nin en meşhur şirketlerini ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Son 20 yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin hacminin 4 milyar dolar olduğunu kaydederek, “Artık ülkemizde yatırım yapmanın zamanı geldi.” dedi.

Büyükelçi Tüymebayev, Büyükelçi Danışmanı Askhat Kessikbayev ve Atyrau Eyaleti Vali Yardımcısı Şıngız Makun ile birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tüymebayev, Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluk ilişkilerinin 20 seneyi geçtiğini söyledi. Ülkelerinde çalışan Türk şirketlerinin sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, “Kazakistan’da çalışan yabancı şirketlerin arasında Türk şirketleri ilk üçte yer almaktadır. 2 bine yakın Türk şirketi Kazakistan’da yer almakta ve ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Kazakistan’da üretim alanında çalışan şirketler için devletimiz büyük olanaklar sağlamaktadır. Sanayi, tarım, gıda ve hayvancılık sektöründe devletimiz, kredi ve vergi kolaylıkları sağlıyor. Ayrıca Türkiye’nin en meşhur şirketlerinin de Kazakistan’da yatırım yapmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. Kazakistan’ın çevresindeki ülkelerde 170 milyon nüfuslu bir pazar bulunduğunu aktaran Canseyit Tüymebayev, "Gümrük Birliği, Kazakistan’a yatırım ve ticaret yapacak şirketler için büyük bir avantaj. Kazakistan’da ticaret yapan şirketler, ülkemiz dahil Rusya ve Çin pazarına rahatlıkla sınır, vergi ve gümrük olmadan ürünlerini satabilmektedir. Böyle bir fırsatı başka ülkede bulamazsınız." dedi.

Vali Savaş ise Manisa’nın önemli yatırım şehirlerinden biri haline geldiğinin altını çizerek, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ekonomik ilişkilerinin gelişmesinde önemli bir etkisi olacağına inandığını söyledi. Savaş, “Kazakistan ile Türkiye, geçmişten günümüze birbirinin kadim dostu ülkelerdir. Bu dostluğu Manisalı işadamlarımızın Kazakistan’a, Kazakistanlı işadamlarının da ilimize yatırım yaparak daha da geliştireceğine inanıyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar