Büyük balık bir küçük balık daha yuttu

Kapitalizmin kurallarından biri olan 'büyük balık küçük balığı yutar' gereği Migros Kipa marketlerinden sonra şimdi de Uyum marketlerini yutuyor.

Google Haberlere Abone ol
Büyük balık bir küçük balık daha yuttu

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Türkiye'nin büyük market zincirlerinden Migros, kendisinden daha küçük olan market zincirlerini yutmaya devam ediyor. Daha önce Kipa'yı satına alan Migros şimdi de Uyum marketlerini alıyor. Migros'un bu alımları akla Kapitalizm'in 'Büyük balık küçük balığı yutar' düsturunu getirdi.

Migros’un sahibi Anadolu Grubu, Kipa’dan sonra Uyum Marketleri’de alıyor. Uyum’da çalışanlara satın alma kararı bildirildi ve ihbar süresi başlatıldı. Migros ile Kipa birleşmesini ağustosa erteleyen grup, Uyum’un elindeki 60 marketle özellikle büyük sitelere girmiş olacak.

1998’de kurulan ve 2012’de Uyum Marketler zincirini satın alarak büyüyen Makro Market, ödeme sıkıntısına girmiş, geçen ekim ayında da konkordato ilan etmek zorunda kalmıştı. Bu gelişmenin hemen sonrasında ise Makro Marketleri, Anadolu Grubu’nun sahibi olduğu Migros’un satın alacağı öne sürülmüş, ancak bu haber yalanlanmıştı. Bu haberin öznelerinden Anadolu Grubu, Migros’u BC Partners’tan 2015’te satın almıştı. Böylece Coca Cola, meyve suyu ve bira üretimiyle yer aldığı perakende sektöründe gıda perakendeciliğine de iddialı bir giriş yapmıştı. Ardından Tesco’dan Kipa Market Zincirleri’nin satın alınması geldi. 2016 sonunda Kipa’yı bünyesine katan Migros, sektörde BİM’den sonra ikinci büyük grup olarak yer alıyor.

Migros, geçen yıl çıkan haberleri reddetse de sonunda Makro ile masaya oturdu, ancak ilgilendiği marka Makro değil Uyum Marketler oldu. Bugünlerde tüm Uyum Market çalışanlarına Migros’a satılma kararı açıklanarak ihbar süreleri verildi. 40 günlük bu süre içinde Migros, çalışmak isteyeceği personelle de görüşmeler yapacağını bildirdi. Migros’un satın alma kararını açıklama tarihinin ise 15 Mart olacağı belirtiliyor.

Yorumlar