Bütçe son 12 yılın en yüksek fazlasını verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bütçe, mayısta 3,7 milyar lira, ocak-mayıs döneminde ise 9,1 milyar lira fazla verdi. Böylece yılın 5 ayında 2004'ten bu yana en yüksek bütçe fazlasını verdik." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bütçe son 12 yılın en yüksek fazlasını verdi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin mayısta 3,7 milyar lira, ocak-mayıs döneminde de 9,1 milyar lira fazla verdiğini belirterek, bu yılın 5 ayında 2004'ten bu yana en yüksek bütçe fazlasının verildiğini bildirdi.

Ağbal, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.
Bütçedeki güçlü performansı mayısta da sürdürdüklerini kaydeden Ağbal, hem mayısta hem de ocak-mayıs döneminde bütçe fazlası verildiğini belirtti. Ağbal, "Bu yıl mayıs ayında 3,7 milyar lira ile 2015 yılı mayıs ayına göre 2 milyar lira daha yüksek fazla verdik. Ocak-mayıs döneminde ise 2015 yılındaki 2,4 milyar liralık bütçe açığına karşın 9,1 milyar lira bütçe fazlası verdik. Böylece bu yılın ilk 5 ayında 2004'ten bu yana en yüksek bütçe fazlasını verdik." ifadesini kullandı.

"Gelirlerdeki güçlü seyir belirleyici oldu"

Faiz dışı fazla konusunda da güçlü bir performans sergilediklerini belirten Ağbal, mayısta 8,7 milyar lira, ocak-mayıs döneminde ise 33,3 milyar lira faiz dışı fazla verildiğini bildirdi.
Bütçenin, yılın 5 ayında son 13 yılın en yüksek faiz dışı fazlasını verdiğinin altını çizen Ağbal, "Bu performansı bölgemizde artan jeopolitik gerginliklere, dış ticaretteki sorunlara ve küresel finansal piyasalardaki dalgalanmaya rağmen elde ettik." değerlendirmesinde bulundu. 

Bütçe performansında gelirlerdeki güçlü seyrin belirleyici olduğunu ifade eden Ağbal, özellikle gelir ve kurumlar vergisinin geçen yılın ocak-mayıs dönemine göre yüzde 16,2 artarak 58,9 milyar liraya ulaştığına dikkati çekti. 

"Mali disiplini sürdürmeye devam edeceğiz"

Bütçe performansındaki başarının AK Parti hükümetlerinin sürdürmekte olduğu mali disiplin politikasının en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Ağbal, "Önümüzdeki dönemde de mali disiplini sürdürmeye devam edeceğiz. Vergi ve harcama reformlarımız ile ekonomimizin büyüme performansını geliştirecek, katma değeri yüksek yatırımları ve nitelikli istihdamı destekleyecek ve ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer almasını sağlayacağız." diye konuştu.

Yorumlar