Bursalı sanayiciye teknoloji transferi hızlanacak

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO), TÜBİTAK’ın 2014 yılı desteklerinden yararlanacak 10 üniversite arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Bursalı sanayiciye teknoloji transferi hızlanacak

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO), TÜBİTAK’ın 2014 yılı desteklerinden yararlanacak 10 üniversite arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. TTO’nun, alacağı 10 milyon liralık bu destekle Bursa’ya ve ülkemiz sanayisinin gelişmesine büyük katkılar sağlaması bekleniyor.

Programa göre, Uludağ Üniversitesi TTO, geri ödemesiz (hibe) olarak her yıl 1 milyon TL olmak üzere 5 yıl desteklenecek. Her yıl yapılacak değerlendirmeler ile bu destek süresi 10 yıla kadar uzatılabilecek ve değeri 10 milyon TL’ye ulaşan destekten yararlanarak sanayiye teknoloji transferi hız kazanacak.

Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve bilgiye dayalı geliştirilen yeni teknolojilerin sanayinin kullanımına sunulması için TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından geçen yıl ilk kez ‘1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı’ başlatılmıştı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, geçen yıl anonim şirket olarak kurdukları Teknoloji Transfer Ofisi’ne böyle bir desteğin gelmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Bu destek sayesinde üniversite-sanayi işbirliğinde büyük atılımlar gerçekleşecektir.” dedi.

Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi (PYM), Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) ve Sürekli Eğitim ve Kariyer Merkezi (ÜSEKAM) birimlerinin koordinasyonunu da sağlayarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek olan UÜ-TTO; sanayiye dönük proaktif faaliyetlerini, aldığı destekle daha da büyütecek.

Kuruluşundan bu yana TTO faaliyetlerine liderlik eden Üniversite-Sanayi İşbirliğinden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci ile UU-TTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Yürütücüsü Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Durmuş, desteklenen projenin faaliyetlerini birlikte yürütecek. Bu faaliyetlere, UÜ-TTO’nun tam zamanlı 20 çalışanının yanı sıra Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Orhangazi Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan proje grupları da destek verecek.

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi ve Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı ortaklığında anonim şirket statüsünde geçen yıl kurulan TTO, proje grubunda yer alan deneyimli öğretim üyeleri, yöneticisi Fatih Yalınbaş ve tam zamanlı personeliyle faaliyetlerini yürütüyor.

PASTALI KUTLAMA

Bu arada, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, UÜ TTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz ve TTO çalışanları, şirketin birinci yaş gününü ve TÜBİTAK’tan hibe desteğini, pasta keserek kutladı.
CİHAN

Yorumlar