Bursagaz Genel Müdürü: 10 yıllık kombiler, bakım yaptırılsa da yeterli olmuyor

Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt AŞ (Bursagaz) Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 10 yıllık kombilerin bakımı düzenli olarak yapılsa dahi gelişen teknolojik cihazlara oranlara yetersiz kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bursagaz Genel Müdürü: 10 yıllık kombiler, bakım yaptırılsa da yeterli olmuyor

Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt AŞ (Bursagaz) Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 10 yıllık kombilerin bakımı düzenli olarak yapılsa dahi gelişen teknolojik cihazlara oranlara yetersiz kaldığını söyledi. Tola, "Yeni cihaz, gaz kullanımını yüzde 30-40 oranında azaltıyor." dedi.

    Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen Bursa 26. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı ile Bursa 9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı’nın tanıtım toplantısı Almira Otel’de yapıldı. Bursa Mimarlar Odası Başkanı Can Şimşek, Bursa 26. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı kapsamında düzenlenen kongreye 5 ülkeden katılımın olacağını ve ana temanın ‘Kent merkezini yeniden keşfetmek’ olduğunu söyledi. Bursa Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt ise fuarların şehir ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

    Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de 2 fuara 12 ülkeden 219 firmanın katılacağını fuarların açık kalacağı 5 gün boyunca metre kare başına 7 kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti. İki fuara 40 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini belirten Ersözlü, Türkiye’nin birçok şehrinden de fuara gelecekler için otobüs kaldırılacağını dile getirdi. Ersözlü, yapı yaşam fuarı kapsamında; ahşap kapı, pencere, aksesuarlar, asta tavan, bölme duvar, çatı kaplama, duvar kaplama, peyzaj, tuğla, döşeme kaplama firmaları gibi birçok firmanın katılacağını söyledi.

    "CİHAZLARINIZI YENİLEYİN TASARRUF SAĞLAYIN"

    Bursa 9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı’nın ana sponsoru olan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise önemli açıklamalarda bulundu. Halen 720 bin doğalgaz kullanıcısının bulunduğu şehirde, 250 bin abonenin 10 yılı aşkındır aynı kombileri kullandığını anlatan Tola, "2004 yılında doğalgaz dağıtımı özelleştiğinde şehirde 250 bin abone vardı. Şimdi bu sayı 720 bini aştı. 10 yılda abone sayısı üç kat arttı. Şu iyi bilinsin ki; yeni cihazlar doğalgaz kullanımını yüzde 30-40 oranında azaltıyor. Bursa’da 250 bin abone 10 yıl ve üzerindeki eski cihazları kullanıyor. Bu cihazların bakımı her yıl düzenli yapılsa bile gelişen teknolojik cihazlara oranla yetersiz kalıyor. Bu cihazların yenilenmesi gerekiyor. 2013 yılında 90 bin tesisatın denetimini gerçekleştirdik. Bu sene de tesisat denetimlerimiz sürecek. Özellikle karbonmonoksit cihazı bulunmayan abonelerin gaz akışını kesiyoruz. Bu fuar cihazını yenilemeyi planlayan vatandaşlarımız için önemli bir fırsat. Bir de izolasyon meselesi var. İzolasyonu yaptırılan bir binadaki kombinin kullandığı gaz oranı yüzde 50 oranında düşer." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar