Bursa’dan Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlıyor

Bursa’dan Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlıyor. Akgünler Turizm ile Borajet firmalarının işbirliği ile Bursa Yenişehir Havaalanı'ndan Kıbrıs’a direkt uçuşlar yapılacak.Borajet, yenilediği filosu ile ilk uçağının ismini Bursa koyarak,...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’dan Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlıyor

Bursa’dan Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlıyor. Akgünler Turizm ile Borajet firmalarının işbirliği ile Bursa Yenişehir Havaalanı'ndan Kıbrıs’a direkt uçuşlar yapılacak.

Borajet, yenilediği filosu ile ilk uçağının ismini Bursa koyarak, Yenişehir-Kıbrıs arası karşılıklı seferlerini 11 Temmuz’da başlatıyor. Seferler öncesinde yapılan tanıtım toplantısına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Akgünler Turizm Direktörü Dimağ Çağıner, Borajet Ticaret Başkanı Onur Akgül, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile Bursa turizm acenteleri yetkilileri katıldı. Crowne Plaza Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Vali Münir Karaloğlu, “Bursa ile Kıbrıs’ı direkt uçuşlarla birbirine bağlayacak olan bir operasyonun tanıtımı için buradayız. Bursa turizm potansiyeli çok yüksek olan illerden biri. Turizmin her çeşidini yapmak bu kentte mümkün. Her çeşit turizmi bu şehirde yapmamız gerekir, potansiyelimiz var.” dedi.

Bu potansiyeli kullanabilmenin yolunun Bursa’nın ulaşılabilirliğinden geçtiğini anlatan Karaloğlu, “Bunun en kestirme yolu da havaalanı, hava yolu. Bursa’nın bir havaalanı var ve bunun da çok edebiyatı var. Yani her birinize dokunsam günlerce Yenişehir Havaalanı'yla ilgili konuşabilirsiniz. Yenişehir Havaalanı'nın niye çalışmadığını aslında herkes iyi biliyor. Ama yapmamız gereken şeyi maalesef yapmamışız, halen daha yapmıyoruz. Yenişehir Havaalanı bugünkü erişim imkânıyla, ulaşım imkânıyla çalışmaz.” şeklinde konuştu.

Öncelikle havaalanının erişimini çözmek gerektiğini anlatan Münir Karaloğlu, şunları söyledi: “Bursa’dan Sabiha Gökçen’e ulaşım var. Ama Bursa’dan Yenişehir’e ulaşımımız yok. İnegöl’den, Mustafa Kemal Paşa’dan, Karacabey’den, Balıkesir’den, Eskişehir’den, Kütahya’dan, Bilecik’ten yok. Bunu çözmek durumundayız.”

Bu işin sadece Borajet ve Akgünler’in işi olmadığını ve herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Valisi Münir Karaloğlu, “Bora Jet’in yeni tip uçakları bizim için bir şans. Bursa’da 105 kişilik uçaklar havaalanımız için ideal. Bunu Bursa için bir avantaja çevirebiliriz. Bursa’dan Trabzon, Erzurum, Van, Diyarbakır, Antalya, Bodrum, İzmir, Balkanlar çok uzak olmayan hatlarda bu uçaklar bizim havaalanımız için biçilmiş kaftan. Buna sahip çıkmamız lazım. Ama öncelikle havaalanının erişimini çözmemiz lazım. Yoksa bizim havaalanımız uzak değil.” şeklinde konuştu.

'VATANDAŞ SİZE DEĞİL SİZ VATANDAŞA UYACAKSINIZ'

Akgünler ve Borajet'ten de sabır beklediklerini ifade eden Valisi Münir Karaloğlu, “Aceleci olmayın. 2 hafta istediğiniz seviyeye ulaşmadınız diye 3. hafta seferi kaldırmayın. İnsanlar Ankara’ya uçacakları zaman hangi saatte gidip hangi saatte döneceklerini bilebilsinler. Bir planlama yapıyorsunuz arıyorsunuz, biz uçak saatini değiştirdik. Vatandaş size uymayacak, siz vatandaşa uyacaksınız.” ifadesini kullandı.

Borajet Ticaret Başkanı Onur Akgül de “Bursa bizim için bir cennet. Tarih, turizm, sanayi potansiyeli var. ‘Ayağını yorganına göre uzat’ felsefesi ile yetiştik ama biz ayağımızı yorgandan dışarı risk alarak uzatıyoruz. Taşın altına elimizi koyduk. Sayın Valimizin destekleri ile artık geri dönmeyeceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar