Bursa Büyükşehir Belediyesi bir yılda 80 milyon TL vergi ödedi

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam 2013 yılında 80 milyon 418 bin TL vergi ödeyen Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir vergi borcu bulunmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediyesi bir yılda 80 milyon TL vergi ödedi

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam 2013 yılında 80 milyon 418 bin TL vergi ödeyen Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir vergi borcu bulunmadığını açıkladı.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, 25’inci Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe vergi dairelerinin başkan ve yardımcıları ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Hafta etkinlikleri kapsamında düzenli ödeme yapan vergi mükelleflerini ziyaret ettiklerini dile getiren Saydam, "Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve bağlı şirketler olarak 2013 yılında 80 milyon 418 bin TL vergi ödedi. Büyükşehir Belediyesi’nin vergi borcu bulunmuyor." dedi. Saydam, 2013 yılında ilk defa mükellef olan işletmeleri de ziyaret edip, sıkıntılarını dinleyeceklerini, yine kira geliri olan vatandaşların beyanname hazırlamalarına kolaylık sağlanması amacıyla alışveriş merkezlerine start kurup, elektronik ortamda beyanname alarak vatandaşa kolaylıklar sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe vergi gelirlerinin yerel yönetimler açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, halen yüzde 5 olan büyükşehir vergi gelirlerinin yerel seçimlerden sonra yüzde 6’ya çıkacağını hatırlattı. Ulaşımdan sanayiye kadar her alanda yaptıkları çalışmaların temelinde, kente üretim artışının sağlanması olduğunu dile getiren Başkan Altepe şunları kaydetti: "Bugün İstanbul, Türkiye ekonomisinin yüzde 40’ını oluşturuyor. Bursa olarak daha güçlenmek istiyorsak, bunu İstanbul’un gölgesinde kalarak değil, daha da yakınlaşarak sağlarız. Bu nedenle İstanbul’la olan ulaşım yatırımlarına önem veriyoruz. İşte yerli tramvay üretimi gibi sanayimizde teknoloji ve tasarım ağırlıkları üretimler yapılmasına destek veriyoruz. Çevreye yönelik arıtma- kurutma tesislerini yerli olarak yaptırıyoruz. Bunlara belediyenin işi değil diye bakmak yanlış. Çünkü üretimin artması demek daha fazla vergi toplanması demek. Bu de Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin artması ve kente daha fazla hizmet gelmesi demek."

Vergi Dairesi Başkanı Saydam, ziyaretin sonunda düzenli vergi ödemeleri nedeniyle Başkan Altepe’ye çiçek ve plaket verdi. CİHAN

Yorumlar