Burger King’deki skandalın faturası Türk patrona kesildi

Hijyen kurallarına dikkat edilmediği ve personelin kötü şartlarda çalıştırıldığı gerekçesiyle suçlamalara maruz kalan Burger King’in Almanya’daki Türk patronu istifa etti. Gazeteci Günter Wallraff’ın ekibi söz konusu skandalı ortaya...

Google Haberlere Abone ol
Burger King’deki skandalın faturası Türk patrona kesildi

Hijyen kurallarına dikkat edilmediği ve personelin kötü şartlarda çalıştırıldığı gerekçesiyle suçlamalara maruz kalan Burger King’in Almanya’daki Türk patronu istifa etti. Gazeteci Günter Wallraff’ın ekibi söz konusu skandalı ortaya çıkarmıştı.

Amerikalı fast-food zinciri Burger King’in Almanya şubelerinde ortaya çıkan skandalın faturası Türk patron Ergün Yıldız’a kesildi.

Avrupa’da Almanca konuşulan bölgede şirketin işletim hakkına sahip (Franchise) iki patrondan biri olan Yıldız, dün istifasını açıkladı. Almanya’da Yi-Ko Holding tarafından işletilen Burger King’in diğer patronu ise Rus Alexander Kobolov.

Araştırmacı gazeteci Günter Wallraff’ın ekibi geçen hafta Burger King’e ait bazı restoranlardaki hijyen koşullarının yerine getirilmediğini, çalışanların da kötü şartlar altında istihdam edildiğini ortaya çıkarmıştı.

RTL’de yayınlanan programda Wallraff’ın ekibinden Alexander Römer, skandalın ayrıntılarını ilişkin yapılan gizli çekimlerle Burger King’deki duruma ışık tutmuştu.

Olayın ortaya çıkmasından sonra şirketin Türk kökenli patronu Ergün Yıldız’an Yi-Ko Holding’in yönetiminden istifa ettiği duyuruldu. Yıldız’ın yerine Nicola Gottschalk getirildi.

Burger King’in Münih’teki merkezinden yapılan açıklamada, yaşananlardan dolayı özür dilendi ve müşterilerin yeniden güvenini kazanmak için şirketin elinden gelen her şeyi yapacağı belirtildi.

Burger King Beteiligung GmbH’dan Andreas Bork, geçici olarak iki restoranın kapatıldığını açıklarken, diğerlerindeki durumun araştırılması için de müfettişlerin görevlendirildiğini kaydetti.

Almanya’da uzun süredir Türk ve Rus yöneticilerin idaresinde olan Burger King sık sık Alman makamlarının teftişine uğruyordu. Fast-food restorantlar zincirinin son 16 ay içinde 11 şubesi 44 kez kontrolden geçirilmişti. CİHAN

Yorumlar