Burdurlu mermercilere devlet yardımları anlatıldı

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk ihracatçılarının uluslararası arenada daha rekabetçi konuma ulaşması ve Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen devlet yardımlarından üyelerinin daha etkin faydalanması amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantılarına.

Google Haberlere Abone ol
Burdurlu mermercilere devlet yardımları anlatıldı

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk ihracatçılarının uluslararası arenada daha rekabetçi konuma ulaşması ve Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen devlet yardımlarından üyelerinin daha etkin faydalanması amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantılarına Burdur’da devam etti. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, devlet yardımlarından faydalanmanın püf noktalarını Egeli maden ihracatçılarına anlattı. Toplantıya Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Burdur’da yerleşik üyeleri katıldı. Mmevzuatı doğru uygulayan firmaların 17 milyon dolara kadar devlet yardımı almasının mümkün olduğunu belirten Erdinç, üyelerinden bu konuda çaba göstermelerini istedi.

'DEVLET YARDIMLARINDAN HER FİRMA YARARLANABİLİR'

Toplantıda, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Şube Müdürü Mustafa San da bir sunum yaptı. Devlet desteklerini şahıs firmaları dışında her firmanın kullanabileceğini kaydeden San, ihracatçıların hata yapmadan daha çok yardım alması amacıyla EİB'nin "Mikro Eğitim" projesini hayata geçirdiğini, "www.mikroegitim.org" sitesindeki danışma sisteminden destek talebinde bulunan firmalara 5 dakika içinde cevap verdiklerini aktardı. Firmaların devlet yardımları konusunda prosedürü aşılamaz gördükleri için yeteri kadar yararlanmadığını vurgulayan Şube Müdürü San, “Yurtdışı fuar, pazar araştırması, yurtdışı ofis, mağaza tanıtım, Turquality, çevre maliyetleri (belgeler) konusunda fırsatları kaçırmamak için siz de danışın.” dedi. CİHAN

Yorumlar