Burdur'da sanal düve borsası kurulacak

Burdur’da ekim ayında sanal düve borsası kurulacak. Uygulamayla düvelerin fotoğrafları site yayınlanarak tüm alıcılara ulaşılması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Burdur'da sanal düve borsası kurulacak

Burdur’da ekim ayında sanal düve borsası kurulacak. Uygulamayla düvelerin fotoğrafları site yayınlanarak tüm alıcılara ulaşılması hedefleniyor.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, Bucak’ta düzenlediği toplantıda yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili üyelerini bilgilendirdi. Düve Borsası’nı 2014 stratejik planına aldıklarını belirten Başar, "Büyük ihtimalle ekim veya kasım aylarında sanal düve borsası adı altında site kurup, düvelerin fotoğraflarını koyarak, yurt içindeki tüm alıcılara ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Buğday analiz cihazı da alacaklarını ifade eden Başar, söz konusu cihazın yaklaşık 200 bin lira maaliyeti olduğunu ve bunun 100 lirası Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan, 100 bin lirasını da borsa tarafından karşılanacağını duyurdu.

Üyelerden gelen istek üzerine, tüm ilçelerdeki Ziraat Bankası'nda borsa hesabı açıldığını aktaran Başar, bunu nedenini şöyle açıkladı: “Havale bedeli olarak 30 lira isteniyordu. Üyelerimizin işini bırakıp da Burdur’a gelmelerindense, oradan havale edip bir şekilde muhasebecisiyle tescil yaptıran arkadaşlarımıza büyük yük getiriyordu. Şimdi ise Burdur’da gelmeden ilçesindeki Ziraat Bankası’na tescil ücretini yatırabiliyor." Başar, mart ayında da mobil tescil aracını devreye katacaklarını ve Bucak’ın pilot ilçe olacağını duyurdu.

BTB Meclis Başkanı Hikmet Çangır ve yönetim kurulunun da katıldığı toplantının sonunda Bucak’taki üyeler taleplerini iletti. Buna göre üyeler, Borsa sitesin de Konya ve Polatlı bölgelerindeki Arpa-Buğday fiyatlarının günlük olarak Borsa sitesinde yer almasını, ayrıca Kekik, Salep ve Kuzugöbeği gibi ürünlerin Borsa dergisi aracılığı ile ülke genelinde tanıtımının yapılması istedi.
CİHAN

Yorumlar