Bulut: Bu da oldu, memur ilk defa Temmuz'da zam alamayacak

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, “Memurlar ilk defa Temmuz ayında zam alamayacakları gibi enflasyon farkından da yoksun kalacak.” dedi. Yaptığı açıklamada, her sene imzalanan toplu sözleşmeye göre enflasyon farkı alan...

Google Haberlere Abone ol
Bulut: Bu da oldu, memur ilk defa Temmuz'da zam alamayacak

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, “Memurlar ilk defa Temmuz ayında zam alamayacakları gibi enflasyon farkından da yoksun kalacak.” dedi.

Yaptığı açıklamada, her sene imzalanan toplu sözleşmeye göre enflasyon farkı alan memurun, bu sene yaklaşık 480 liralık enflasyon farkını alamayacağını belirten İbrahim Bulut, "2014 yılı Ocak ayında yapılan 123 TL’lik seyyanen zam, memura yüzde 5,2 oranında yansımıştı. TÜİK verilerine göre, tüketici fiyatlarında 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5,7 artış gerçekleşti. Kısacası memurun aldığı zam ilk 6 ayda eridi. Son yıllarda hükümetin enflasyon hedefinin tutmaması nedeniyle memurlar her yıl enflasyon farkı alıyordu. Ancak, hesap bilmeyen konfederasyon yüzünden bu yıl memurlar mağdur olmuştur. Temel ihtiyaçlara yapılan zam, vatandaşın hayatını idame ettirebilmesini zorlaştırmaktadır. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Torba Yasa’da da memura enflasyon farkı çıkmadı." şeklinde konuştu.

ENFLASYON FARKI YOK

Tarihte ilk defa memurların Temmuz ayına zam artışı olmadan girdiğini anlatan Bulut, şunları kaydetti: "Bu yılki enflasyonun yıllık yüzde 9-10 civarında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Bu durumda yıl başında memurlara yapılan yüzde 5,2 ortalama zam artışının, yıllık enflasyonun yarısını ancak karşılayabileceği, temmuz ayından itibaren oluşacak enflasyon artışlarında memur enflasyon altında ezilecek ve kesesinden harcayacaktır. 15 Temmuz’da maaş alacak memurlar, ilk defa zamsız maaşla yüz yüze kalacaktır. Konfederasyonumuzun enflasyon farkı taleplerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘memura ek zam verilmesiyle ilgili bir çalışmamız yok’ şeklindeki sözleriyle, sözde konfederasyonla yapılan 2014 yılı toplu sözleşme anlaşmasına bağlı kalacaklarını ifade ederek, hükümetin de enflasyon farkı talep eden kamu görevlilerine duyarsız kalacağı görülmektedir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, hükümetle anlaşarak, memurların emek ve alın terini pazarlayan sözde konfederasyon ve hükümetin tutumunu kınamaya devam edeceğiz. Enflasyon farkı taleplerimizi yıl sonuna kadar eylemlerimizle sürdüreceğiz."

CİHAN

Yorumlar