Bulgaristan'ın büyüme hedefi yüzde 2

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev ile Maliye Bakanı Petır Çobanov, Haskovo kentinde işadamları ile bir araya geldi.Türk işadamlarının da bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Stoynev, yabancı yatırımın ülkedeki ekonomiyi kalkındıracağını...

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan'ın büyüme hedefi yüzde 2

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev ile Maliye Bakanı Petır Çobanov, Haskovo kentinde işadamları ile bir araya geldi.

Türk işadamlarının da bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Stoynev, yabancı yatırımın ülkedeki ekonomiyi kalkındıracağını dile getirdi. Gelişmiş ülkelerle ticaret hacmini artırarak bu yıl için yüzde 2 büyüme hedeflediklerini dile getiren Stoynev, iş ortamının iyileştireceklerini ifade etti. Stoynev, kanunlardaki bazı maddeleri değiştireceklerini belirterek, genç yatırımcıların önünü açacaklarını söyledi.

Maliye Bakanı Petır Çobanov ise iç tüketimde görülen artıştan dolayı 2015-2017 dönemleri için ekonomik büyüme beklentilerini yüzde 2,6 ila yüzde 3,4 olarak belirlediklerini söyledi. Bakan Çobanov, makroekonomik beklentilerde yatırımların yaklaşık yüzde 3 oranında artabileceğini ve ayrıca vergilerin toplanmasında da artış öngördüklerini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar