BUGİAD’dan Mercedes’e teknik gezi

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Otomotiv Komitesi üyeleri, Mercedes-Benz'in İstanbul Hoşdere'deki otobüs fabrikasına teknik gezi düzenledi.BUGİAD ve MARİFED’e bağlı diğer derneklerin de katılım sağladığı geziye, 10 dernekten...

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD’dan Mercedes’e teknik gezi

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Otomotiv Komitesi üyeleri, Mercedes-Benz'in İstanbul Hoşdere'deki otobüs fabrikasına teknik gezi düzenledi.

BUGİAD ve MARİFED’e bağlı diğer derneklerin de katılım sağladığı geziye, 10 dernekten 44 üye katıldı. Heyeti, Mercedes-Benz'in ziyaretçi heyeti karşılama sorumlusu Çetin Alibek karşıladı. Gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında ilk olarak Mercedes’in tanıtım filmini izleyen iş insanları, firmanın Türkiye’deki tarihçesi, sayısal üretim değerleri gibi konularda bilgi aldı.

İş güvenliği tedbirlerini alarak fabrikanın üretim tesislerini gezen BUGİAD Otomotiv Komitesi üyeleri, sac şekillendirme bölümü, şasi kaynak bölümü, kataforez havuzu, boyahane, motor toplama kısmı, motor ve şasinin evlendirildiği kısım, iç ve dış genel montaj ölümlerini gezdi. Tüm üretim safhalarını detaylı bir biçimde inceleyen komite üyeleri, teknik elemanlar tarafından bilgilendirildi.

Üretilen otobüslerin yüzde 61’inin Türkiye içerisinden tedarik edildiğini dile getiren Çetin Alibek, firmanın üretimi millileştirme doğrultusunda adımlar attığını belirtti. Fabrikanın enerji ihtiyacının büyük bir kısmını kendi kendisine karşıladığını kaydeden Alibek, “Fabrikamızın enerji ihtiyacının büyük bir kısmını kendi kojenerasyon sistemi ile karşılıyoruz ve yapılan tasarruflarla bazı sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiriyoruz. Böylece enerji tasarrufu yaparken hem çevremize ve hem de insanlara fayda sağlıyoruz.” dedi.

BAYRAM: BURSA’DA OTOMOTİV İHRACATI YÜZDE 3,25 GERİLEDİ

BUGİAD Otomotiv Komitesi Başkanı Kemalettin Bayram, Mercedes-Benz yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Bursa’da da Mercedes gibi büyük markaların fabrika açması gerektiğini ifade eden Bayram, sektörün gelişimini devam ettirebilmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Geçen yıla oranla Bursa’da otomotiv ihracatının yüzde 3,25 gerilediğine dikkat çeken Bayram, “Otomobilin kalbi olan Bursa’da sektörün büyümesi için yetkililerin, yatırımcıları Bursa’ya çekecek destekler vermesi gerekiyor. İlerde yaşanabilecek bir krizden ülke olarak etkilenmemek için ihracat gerçekleştirilen ülke sayısının çeşitlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ayrıca yetkililer iç pazarı canlandırmak için ilk olarak araçlara uygulanan ağır vergi yükünü azaltmalı.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar