BUGİAD yılın enlerini ödüllendirdi

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) 2013 yılının enlerini seçti. Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde BUGİAD tarafından bu yıl 5.

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD yılın enlerini ödüllendirdi

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) 2013 yılının enlerini seçti. Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde BUGİAD tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen geceye iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının ilgisi büyük oldu.

BUGİAD ödül törenine Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri de katıldı. BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ve eski başkan Zeki Tunaoğlu törenin sponsorlarına plaket takdim etti. Muhteşem bir dekor eşliğinde yapılan gecede Bursa ve Türkiye'ye değer katanlar BUGİAD üyeleri tarafından seçildi.

Ödül töreninde ‘Yılın işadamı’ kateforisinde NSK Grup adına Ömer Kazangil, ‘Yılın kobisi’ kategorisinde Ömer Pirge ödüle layık görülürken Nimet Kaya ‘yılın iş kadını’, Bursagaz ‘Yılın eğitime katkı ödülüne, Bursa’nın tanıtımına katkı ödülü Mustafa Güleryüz ve yılın komitesi’ kategorisinde ise BUGİAD Gıda Komitesi adına Tayfun Kurdal ödüle layık görüldü.

Törende 22 Ekim 2004’te tedavi gördüğü Özel Bahar Hastanesi’nde vefat eden gönül insanı, eğitimci Dr. Ömer Türkmen ‘BUGİAD özel ödülü’le layık görüldü. Hadis, tefsir, fıkıh, kelam konusundaki hakimiyeti ile tanınan ve ilahiyat fakültesi öğrencilerine özel dersler verip, kelam konusunda doktora da yapan merhum Türkmen’in ödülünü oğlu Ömer Türkmen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in elinden aldı. BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay’a dünyaca ünlü İznik çinisinden yapılmış vazo takdim etti.

Son dönemdeki siyasilerin hizmet hareketine yönelik hakarete varan söylemlerine tepki gösterdi. Ali Fuat Er şunları kaydetti: "Daha dün sizler için ‘Siz, arkanıza karanlık güç odaklarını almadınız, siz arkanıza mafyayı, çeteleri, cuntaları almadınız. Siz, arkanıza Galata bankerlerini almadınız. Siz arkanıza, hazineyi, kamu bankalarının kaynaklarını almadınız. Siz, ideolojiyle yürümediniz. Siz dayatmalara, baskılara, engellere boyun eğmediniz. Siz arkanıza sadece ve sadece milleti aldınız, milleti aldığınız için büyüksünüz ve bu ülkeyi büyütüyorsunuz’ diyen bir siyasinin aynı insanları bugün burada ifade etmeyi kendimize yakıştıramadığımız sözlerle tahkir etmesini, aklımız, hafızalarımız almıyor. Biz dün neysek bugün de oyuz. Bu sebeple söylenen kötü sözlere dair hiçbir endişe taşımıyoruz. 50 yıllık, yüz binlerce insanın ortak değerleri ile çıkan bir hareketin 3-4 ayda iyiden kötüye dönüşeceğine kimseyi inandıramazsınız."

'SİZLERİ BİLMİYORUZ AMA BİZ GECELERİ GÖZYAŞI İLE MEMLEKET İÇİN DUA EDİYORUZ'

Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında ‘ininize gireceğiz’ sözlerini de değerlendiren BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er şöyle devam etti: "Nefret dolu bakışlarla ‘ininize gireceğiz’ diyorsunuz ya, ‘in’ dediğiniz işyerimiz ise siz işyerinde ne yapıyorsunuz bilemiyorum. Ama gündüz gelirseniz işyerimize bizi, her zaman olduğu gibi makinemizin, tezgahımızın, masamızın başında istihdamı, ihracatı artırmak için kafa yorduğumuzu göreceksiniz. Ha yok ‘in’ dediğiniz evimiz ise siz evinizde ne yapıyorsunuz bilmiyorum, ama gece gelirseniz evimize bizi yine her zaman olduğu gibi seccademizin üstünde secdede, elimizde Kur’an ile cevşen ile gözümüzde yaş ile bu millet için dua ediyorken bulacaksınız."
CİHAN

Yorumlar