BUGİAD üyesi kadın girişimciler KKTC'ya çıkarma yaptı

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çıkarma yaptı.    BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu üyelerinin yoğun katılım gösterdiği...

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD üyesi kadın girişimciler KKTC'ya çıkarma yaptı

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çıkarma yaptı.

    BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programa Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) üyesi iş kadınları da katıldı. Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın misafiri olarak Kıbrıs’a iş gezisi düzenleyen iş kadınları, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

    BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu ilk olarak KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Siber, KKTC’deki ve Türkiye’deki iş kadınlarının sağlam temelli ticari ilişkiler kurması gerektiğini söyledi. Bunun için 2 tarafın da bu tarz ziyaretleri arttırması gerektiğini kaydeden Siber, “2 ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi iki kesime de fayda sağlayacaktır. Umarım bu ziyarette önemli ticari anlaşmaların imzalanmasına vesile olur." diye konuştu.

    DENKTAŞ: TÜRKİYE İLE TİCARETTE SORUN; STANDARTLAR

    Siberin ardından KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret eden BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu, Denktaş’tan Kıbrıs ekonomisi hakkında bilgi aldı. Çözüm sürecinin hayata geçmesini beklemeden KKTC’nin dünya ile rekabet eder bir konuma gelmesi için çalıştıklarını dile getiren Denktaş, ülkede nüfusun az olması nedeni ile yatırım ve üretim maliyetlerinin yüksek olduğunu söyledi. Türkiye ile ticarette en büyük sorunun ürün standartları olduğunu belirten Denktaş, bu sorunun çözülmesi halinde Türkiye pazarında daha aktif bir şekilde yer alabileceklerinin altını çizdi.

    Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros, Kuzey Kıbrıs'ta şirket kurulması ve şirketin işleyişiyle ilgili temel bilgiler aktardı. Toros, KTTO'nun Türkiye'deki ticaret odalarından farklı olarak sicil kayıt işlemleri yapmadığını ama gerek danışmanlık hizmeti, gerekse devletle olan bürokratik işlemlerde KTTO'nun katalizör görevini üstlenerek gerekli desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

    Kıbrıs Türk İş Adamları Derneği Konseyi Başkanı İlker Züğürt, KKTC ekonomisinin bu ziyaretlere ihtiyacı olduğunu söyledi. Züğürt, ülkenin kalkınmasına ve refah düzeyinin yükselmesine katkı koymak için Türk girişimcilerin yatırımlarını arttırması gerektiğini ifade etti.

    Ziyaretin BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu açısından oldukça başarılı geçtiğini dile getiren çok başarılı geçtiğini ifade eden BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyon Koordinatörü Zehra Oral, programın oldukça başarılı geçtiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar