Buğday fiyatının açıklanması

-Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rafet Sezen: -"Toprak Mahsulleri Ofisi bugüne kadar çiftçiden aldığı yükleme ve boşaltma ücretini de artık almayacak ve ürünlerini taahhütname karşılığı TMO'ya veren çiftçiler satmak isterlerse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecekler."

Google Haberlere Abone ol
Buğday fiyatının açıklanması
EDİRNE (AA) – Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rafet Sezen, açıklanan buğday müdahale alım fiyatına kaliteye göre ilave prim uygulanacağını belirtti.
Sezen, yaptığı açıklamada, 2016 yılı için hububat müdahale alım fiyatının Anadolu sert kırmızı buğday için ton başına 910 lira olarak belirlendiğini belirtti.
Fiyata kaliteye göre yüzde 7'ye kadar ilave prim uygulanacağını ifade eden Sezen, “Toprak Mahsulleri Ofisi bugüne kadar çiftçiden aldığı yükleme ve boşaltma ücretini de artık almayacak ve ürünlerini taahhütname karşılığı TMO'ya veren çiftçiler satmak isterlerse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecekler.” ifadelerine yer verdi.
Anadolu kırmızı sert 1. grup buğday için ton başına 910 lira, 2. grup buğday için ton başına 865 lira, düşük vasıflı ekmeklik buğday için ton başına 765 lira olarak fiyat açıklandığını anımsatan Sezen, Başbakan Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e çiftçiler adına teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.

Yorumlar