BUDO, İDO'nun gemilirini alacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurdukları BUDO ile Bursa´yla İstanbul arasında deniz otobüs seferlerinin ardından Bursa Hava Yolları'nın da yeni yılda seferlere başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
BUDO, İDO'nun gemilirini alacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurdukları BUDO ile Bursa´yla İstanbul arasında deniz otobüs seferlerinin ardından Bursa Hava Yolları'nın da yeni yılda seferlere başlayacağını açıkladı. Altepe, İDO'dan alacakları gemilerle BUDO'nun filosunu genişleteceklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada, İDO yöneticileriyle görüştüğünü belirten Altepe, "Biz bu işe başladığımızda, herkes İDO´yla baş edemeyeceğimizi söylüyordu. Biz de bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ifade ediyorduk. Sonuçta haklı çıktık. İDO seferlerden çekildi, BUDO devam ediyor" dedi. BUDO´yla Bursa´yla İstanbul arasında olan yolcu taşımacılığına çeki düzen geldiğini, fiyatların ve hizmetin vatandaşı rencide etmeyecek düzeye eriştiğini belirten Başkan Altepe, önümüzdeki günlerde İDO´dan boşa çıkacak araçları alma yönünde Büyükşehir Belediyesi olarak girişimde bulunacaklarını ifade etti. BUDO´yu kurarak ulaşıma, dolayısıyla ekonomiye katkı sağlamak, Bursalıların mağdur edilmesinin önüne geçmek istediklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Yaz aylarında sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Onun için ilk etapta, İDO´nun araçlarını almak için girişimlerde bulunacağız. Sıkıntı yaşarsak, alternatif yöntemlerle takviye yapacağız" diye konuştu.

BURSA HAVA YOLLARI YILBAŞINDAN SONRA SEFERLERE BAŞLIYOR

Bursa Hava Yolları´yla (BHY) ilgili bilgiler de veren Başkan Altepe, Bursa´dan Anadolu´ya ve dünya ülkelerine olan hava ulaşımının yeni yılın ilk ayları itibariyle başlayacağını açıkladı. Şirketin kuruluş çalışmalarıyla ilgili tüm prosedürlerin tamamlandığını ve uçak firmalarıyla 50 ve 100 kişilik uçakların alınmasıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Başkan Altepe şunları kaydetti: "BHY´nin seferlere başlaması ve ilk etapta yurt içine sonra da yurt dışına sefer düzenlemesi için gerekli tüm hesapları yapıyoruz. ´Hava ulaşımımız başladığı zaman sıkıntı çekmesin, sürdürülebilir olsun´ diye tüm tedbirleri alıyoruz." CİHAN

Yorumlar