"Bu terör saldırıları 15 Temmuz’un devamı"

- İSTİB Başkanı Kopuz: - "PKK, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi saldırılarını kesmişti. Bu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK arasında bir anlaşma olduğunun göstergesidir"

Google Haberlere Abone ol
"Bu terör saldırıları 15 Temmuz’un devamı"
İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, "Bu terör saldırıları 15 Temmuz’un devamıdır." dedi.
Son günlerde gerçekleşen terör saldırılarıyla ilgili bir açıklama yapan Kopuz, saldırıların 15 Temmuz darbe girişiminin devamı niteliğinde olduğunu ve darbe girişiminin Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, bu saldırının millet tarafından püskürtülmesinden sonra terörün tekrar devreye sokulduğunu söyledi.
Kopuz, terör örgütünün 15 Temmuz öncesi saldırılarını durdurmasına dikkati çekerek, "PKK, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi saldırılarını kesmişti. Bu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK arasında bir anlaşma olduğunun göstergesidir. 15 Temmuz’dan hemen sonra art arda gerçekleştirilen terör saldırıları ise bu iki şer odağının birlikte hareket etmeye başladığını gösteriyor.” dedi.
Kopuz, “Önce Diyarbakır, sonra Hakkari, dün akşam Van, bugün de Elazığ’da hain saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırılar 15 Temmuz’un devamı olmasının yanı sıra, PKK’nın da FETÖ gibi uluslararası güçlerin bir maşası olduğunun göstergesi. Ancak Türk milleti askeriyle, polisiyle, sıradan vatandaşıyla tek bir cephe olduğunu her zaman göstermeye hazırdır. Türk milleti 15 Temmuz’da gösterdiği kararlılık ve kahramanlığı bugün de yarın da gösterecek ve hainlere geçit vermeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Saldırılarda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Kopuz, yaralılara da acil şifalar diledi.

Yorumlar