Bu otelde kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Adenya Otel, Türkiye'de Dünya Helal Birliği'nden otel bazında ilk helal turizm hizmet belgesi almanın yanı sıra kadınlara yönelik yaptığı pozitif ayrımcılıkla dikkat çekiyor. Alternatif turizm olarak...

Google Haberlere Abone ol
Bu otelde kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Adenya Otel, Türkiye'de Dünya Helal Birliği'nden otel bazında ilk helal turizm hizmet belgesi almanın yanı sıra kadınlara yönelik yaptığı pozitif ayrımcılıkla dikkat çekiyor. Alternatif turizm olarak da bilinen helal sertifikalı otelde kadınlara ayrılan kompleks erkeklerin 3 katı büyüklüğünde olması da pozitif ayrımcılığı gözler önüne seriyor. Sadece bayanlara özgü plajıyla tek olma unvanına sahip otelde kadınlar gönül rahatlığıyla denize havuza girebiliyor. Tüm gözlerden uzak Akdeniz’in güneşinden faydalanabiliyor. Bayan kompleksine 5 yaşından büyük erkek çocuk alınmazken, içeriye fotoğraf ve görüntü alınmaması için cep telefonu dahil alınmıyor. Otelde tüm ürünlerin helal sertifikalı olması dikkat çekerken, 800 yatak kapasiteli bir komplekste 350 kişiyle hizmet sağlanıyor.

‘Siz hayal edin biz gerçekleştiririz’ sloganıyla hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Adenya Otel Genel Koordinatörü İlknur Tataroğlu, hanımların her zaman kendileri için baş tacı olduğunu, yıllardır bayanların hep otellerde tatilde arka plana atıldığını hatırlattı. Ancak Adenya olarak bu duruma el attıklarını belirten İlknur Tataroğlu, Adenya’da kadınların beylerin hiçbir şeyine tenezzül etmediğini vurguladı. Otellerinde bayanlara özgü dünya da tek plaj olduğunu söyleyen Tataroğlu, ayrıca bu bölümde havuzların daha fazla olduğunu belirtti. Bayanlar için yapılan kompleksin erkeklere ayrılan bölümün 3 katı büyüklüğünde olduğunu vurgulayan Tataroğlu, “kadınlarımıza özel 3 tuzlu su havuzu, 1 kapalı tatlı su havuzu, 1 açık tatlı su havuzu olmak üzere 5 havuzumuz mevcut. Kadınalarımız gönül rahatlığıyla denize girebilecekleri plajları var. Ayrıca kadınlar iskelede tüm gözlerden uzak rahatça güneşlenebiliyorlar.” dedi.

Tataroğlu, otellerinde erkeklerin çocuklara bakmaktan bıktığını, kadınlara imrendiğini söyledi.

OTELDE ODA PARFÜMLERİ DAHİ HELAL SERTİFİKALI

Türk örf adet ve Avrupai hizmetle Osmanlı döneminden kalma gelenek ve görenekleri harmanlayarak müşterilerine özel bir hizmet sunduklarını kaydeden İlknur Tataroğlu, kendilerinin İslami bir otel olmadığını helal turizm yaptıklarını ifade etti. Dünya’da helal turizm sertifikasına sahip Malezya’da iki otelin bulunduğunu açıklayan Tataroğlu, Türkiye’de ise bu sertifikaya sahip tek otelin Adenya olduğunu vurguladı.

Gelen misafirlerin otelde ne yiyip ne içildiği hususunda hiçbir şeyi düşünmemesi gerektiğini hatırlatan Tataroğlu, “Biz ne ürün alıyorsak Dünya Helal Birliği ve Diyanet’e göndeririz. Bunun içeriğindeki bazı şeyler helalliğe uygun değilse o ürünler kullanmıyoruz. Kolayı bile helal belgesi olan ürün bulduk. Gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Deniz ürünlerinden istiridye, midye, kalamar, karides ve yengeç hiçbir şekilde bizim otelimizde ikram edilmez. Oda parfümlerimiz dahi helal sertifikalıdır. İçinde alkol yoktur. Tamamen bitkiseldir. Helallik belgemiz A’dan Z’ye herşeyi kapsıyor. Kullandığımız tüm ürünlerde helalliğe özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

Tataroğlu, kendileri için en önemli olan şeyin misafirlerine İslamiyet çerçevesinde örf, adet ve geleneklere uygun bir şekilde tatil yaptırabilme olduğunu aktardı. CİHAN

Yorumlar