'Bu millet arabasını, evini satarak hem bankayı hem de ekonomiyi kurtardı'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, devlet iştirakleri ve iktidara yakın şirketlerin aynı günde vadeleri dolmadan hesaplarındaki tüm paraları çekerek Bank Asya'yı batırma girişimi eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Bu millet arabasını, evini satarak hem bankayı hem de ekonomiyi kurtardı'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, devlet iştirakleri ve iktidara yakın şirketlerin aynı günde vadeleri dolmadan hesaplarındaki tüm paraları çekerek Bank Asya'yı batırma girişimi eleştirdi. Meral, bu çabaların 'ibretle ve dehşetle izlendiğini' ifade ederek, "Bir tek bankanın batmasının zaten zorlanmakta olan ekonomimize olan güveni tarumar edeceği ekonominin temel denklemlerini bilen herkesin göreceği bir gerçektir. Ama hamdolsun ki bu millet kendi kurumuna sahip çıkmış gerektiğinde arabasını evini satarak hem bankayı hem de ekonomimizi kurtarmıştır." dedi.

Türkiye'nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu TUSKON, 5'inci Olağan Seçimli Genel Kurul'unu gerçekleştirdi. 1000 delegenin katıldığı Genel Kurul'a, Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Erasmus Mwencha da onur konuğu olarak katıldı. Tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul'da Rızanur Meral 5'inci kez TUSKON başkanı seçildi. Meral, genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, güncel tartışmalara da değindi. Son dönemde yaşanan bir başta fecaatin Bank Asya'ya yönelik yapılan siyasi ve idari linç operasyonu olduğunu dile getiren Meral, şunları söyledi:

"Bu dönemin bir diğer fecaatini ise üyemiz olan Bank Asya’ya yönelik siyasi ve idari linç operasyonudur. Yüzde 50’nden fazlası halka açık ve Borsa’da işlem gören bir bankayı, devlet iştirakleri ve iktidara yakın şirketlerin aynı günde vadeleri dolmadan hesaplarındaki tüm paraları çekerek batırmaya çalışmaları ibretle ve dehşetle izlenmiştir. Dünyada finansal piyasaların kırılganlıklarının en üst düzeyde olduğu bir dönemde ülke ekonomisine en büyük darbeyi vuracak bu adımın mes’ullerinden hesap sorması beklenen ve bu tür spekülasyonları engellemekle sorumlu devlet kurumları SPK ve BDDK bu rezaleti sadece izlemiş ve böylece görev suçu işlemiştir. Bir tek bankanın batmasının zaten zorlanmakta olan ekonomimize olan güveni tarumar edeceği ekonominin temel denklemlerini bilen herkesin göreceği bir gerçektir. Ama hamdolsun ki bu millet kendi kurumuna sahip çıkmış gerektiğinde arabasını evini satarak hem bankayı hem de ekonomimizi kurtarmıştır."

TUSKON Başkanı, sözlerine ayrıca şunları da ekledi:

"Parlamenter bir demokrasi için siyaseten çok güçlü ve etkili olan, görevi gereği erklerin sağlıklı işleyişini düzenlemekle mes’ul Cumhurbaşkanı’nın bütün bu hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmasını ve başında olduğu Cumhur’u öksüz bırakmasını ciddi bir ızdırabla izliyoruz."

Devam edecek..
CİHAN

Yorumlar