‘Bu dönemde işini bilen, dinamik işadamlarında daha fazla ihtiyaç var’

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Türkiye’nin son dönemlerde zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bunun tabii ki ekonomiye etkisi oluyor ama önümüze bakmak zorundayız.

Google Haberlere Abone ol
‘Bu dönemde işini bilen, dinamik işadamlarında daha fazla ihtiyaç var’

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Türkiye’nin son dönemlerde zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bunun tabii ki ekonomiye etkisi oluyor ama önümüze bakmak zorundayız. Bu dönemde işini bilen ve dinamik işadamlarına daha fazla ihtiyaç var.” dedi. Bu sene 20. yılını kutlayan Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin İzmir Bölge Müdürlüğü, Kemalpaşa ilçesindeki yeni tesislerine taşındı. Tesislerin açılış törenine Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Borusan Makina ve Güç Sistemleri İcra Kurulu Başkanı Ercüment İnanç’ın yanısıra üst düzey firma yöneticileri katıldı. Kemalpaşa tesislerinde, 72 kişi istihdam edilecek.

Törende konuşan CEO Uğur, son dönemlerde ülkenin içinden geçtiği sürece rağmen yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Ekonominin belirsizlikleri sevmediğini belirterek, “1998, 2001 ve 2008 krizlerini dünya ülkeleri uzun süre atlatamazken Türkiye, hızlı bir şekilde başarıyla geçiştirdi. Yani bizde o kadar hızlı yukarı çıkış başlıyor ki, ‘Yatırım yapmayalım mı acaba?’ diye endişemiz daha az oluyor.” şeklinde konuştu. Türk işadamlarının bugünü değil, yarını düşünerek hareket ettiğini dile getiren Uğur, “Yatırımlara mutlaka devam edin ve asla durmayın. Bizler de insana, sisteme, teknolojiye ve yarına yatırım yapıyoruz. Sizlere bunu hissettirmek istiyoruz. Yapacağımız yatırımlar ve sizin öngörülerinizle ilişkilerimiz daha da derinleşecek. Biz hazırız, eminim ki siz de hazırsınız.” dedi. Geçen yılı 4,3 milyar dolar ciroyla kapattıklarını kaydederek, “Bunun yüzde 82’si, işadamlarına ürün ve hizmet satarak oldu. Bu da onların ne denli güvenini kazandığımızı gösteriyor. Tabii ki böyle bir iş modelinde duygusallık ve ekonomik fayda öne çıkıyor. Sizlerin daha başarılı olmanız için fayda sağlamıyorsak, bizim de başarılı olma şansımız azalır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar