BTSO'dan üyelerine 100 milyon liralık kaynak

- BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Halk Bankası ile yapılan protokol kapsamında Bursa iş dünyasının kullanımına sunulan 30 milyon liralık kaynağı 100 milyon liraya çıkarttıklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
BTSO'dan üyelerine 100 milyon liralık kaynak

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Halk Bankası ile gerçekleştirdikleri protokol çerçevesinde Bursa iş dünyasının kullanımına sunulan 30 milyon liralık kaynağın 100 milyon liraya çıkarıldığını söyledi.

Burkay, Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin demokrasiye inancını ve bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Terör örgütü FETÖ’ye ve şer odaklarına karşı gereken en güçlü cevabın, iradesi uğruna canını hiçe sayan kahraman vatan evlatları tarafından verildiğini belirten Burkay, Bursa iş dünyası olarak demokrasinin güçlenmesi adına devletin ve milletin yanında olduklarını dile getirdi.

Burkay, ayrıca paralel yapının izlerinin tüm kurum ve kuruluşlardan silinmesi gerektiğini ifade ederek, “Ülkemizdeki tüm kurumlarda derdi vatan olan insanlarımızın bulunması çok önemli” dedi.

Olağanüstü gelişmelere rağmen temelleri sağlam bir ekonomi sayesinde parametrelerin olağan seyrinde devam ettiğini anlatan Burkay, mali sistemin etkinliğinin artırılması gerektiğini, Merkez Bankası’nın yerinde müdahalelerini ve piyasalara güven veren adımlarını önümüzdeki süreçte de sürdürmesini beklediklerini kaydetti.

Burkay, OHAL boyunca sıkıntıya girebilecek firmalar ve bu firmaların iş yaptığı şirketler için özel bir düzenleme yapılması gerektiğini de vurgulayarak, "Türk Eximbank’in sunduğu kredilerin vadeleri uzatılmalı ve TL bazında daha fazla ihracat desteği sağlanmalıdır. Ülkemizin uluslararası alanda oluşan ya da oluşturulmak istenen algısını da düzeltmeliyiz” diye konuştu.


-"Projelerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz"


İbrahim Burkay, güçlü demokrasi ile güçlü bir ekonomi için reformlara yeniden odaklanılması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bankalarımız bu süreçte firmalarımıza empati ile yaklaşmalı. Bu dönemde özellikle vadesi gelen krediler; faiz, teminat ve diğer koşullarında değişiklik yapılmadan uzatılmalı. Bizler de bu süreçte Bursa iş dünyası olarak ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak amacıyla daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz ve daha fazla yatırım yapacağız. Projelerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”


-İş dünyasına kaynak müjdesi


Ramazan Bayramı öncesinde Halkbank ile yapılan protokol kapsamında üyelerin kullanımına 30 milyon TL’lik önemli bir kaynak sunduklarını hatırlatan Burkay, iş dünyasından gelen yoğun talep üzerine bu kaynağı artırdıklarını söyledi.

Burkay, 30 milyon liralık kaynağın 5 iş günü gibi kısa bir süre içerisinde tüketildiğine değinerek, "Olağanüstü şartlardan hızlı ve güçlü bir şekilde çıkmak adına bu kaynağı artırma kararı aldık. 30 milyon TL’lik kaynağımızı 100 milyon TL’ye yükseltiyoruz. BTSO’nun 37 bin üyesi, yine aylık yüzde 0,85’lik faiz oranıyla ve 12 ay vadeyle 10 bin lira ile 125 bin lira arasındaki kredi imkanına kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.


-Yeni yönetim kurulu üyeleri ilk toplantılarında


Geçen hafta istifalarını sunan Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Akça ile Şakir Umutkan’ın yerine yedek listede yer alan meclis üyeleri Şükrü Çekmişoğlu, İbrahim Gülmez ve Zafer Bulut, yönetim kurulu üyesi olarak ilk toplantılarına katıldı. Başkan Burkay, eski üyelere yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, yeni yönetim kurulu üyelerine de başarı diledi.

Bu arada BTSO Meclis Salonu, Türk bayrakları ile donatıldı. Meclis Başkanlık Divanı’nın bulunduğu bölüme ise ''Güçlü Demokrasi'' afişi asıldı.

Yorumlar