BTSO üyelerine bin liralık takviye ile yurt dışına gönderecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 20 uluslararası fuara 400’e yakın BTSO üyesi kaydoldu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Hedefimiz; BTSO üyelerinin tamamını...

Google Haberlere Abone ol
BTSO üyelerine bin liralık takviye ile yurt dışına gönderecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 20 uluslararası fuara 400’e yakın BTSO üyesi kaydoldu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Hedefimiz; BTSO üyelerinin tamamını bin liraya kadar mali destek sağladığımız ve KOSGEB’in de destek programlarına dahil ettiğimiz yurtdışı organizasyonlarımızdan yararlandırmak." dedi.

    BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerini dünyanın en prestijli fuarlarına taşımaya devam ettiklerini söyledi. Üyelerden aldıkları olumlu tepkilere dikkat çeken Başkan Burkay, şunları kaydetti: "Fuara katılan üyelerimizin tamamının yüksek memnuniyeti ne kadar doğru bir adım atığımızı ortaya koyuyor. Bugüne kadar proje desteğimizden yararlan firmalarımızın yarısından fazlasının ilk defa pasaport çıkarması da çok önemli. Hedefimiz; BTSO üyelerinin tamamını bin TL’ye kadar mali destek sağladığımız ve KOSGEB’in de destek programlarına dahil ettiğimiz yurtdışı organizasyonlarımızdan yararlandırmak. Tüm üyelerimizi ilan ettiğimiz fuar takvimine göre sektörleri ile ilgili organizasyonlardan yararlanmaya ve talep ettikleri fuarları bizlere iletmeye davet ediyorum."

    20 ULUSLARARASI FUARA 400’E YAKIN KAYIT

    BTSO yurt dışındaki gelişmeleri takip edebilmeleri, uluslararası işbirlikleri yapabilmeleri ve yeni pazarlara ulaşabilmeleri için, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında üyelerini dünya ile buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında BTSO organizasyonu ve desteğiyle Amerika’daki ‘Fabtech Metal İşleme ve Kaynak Teknolojileri Fuarı’, ‘Almanya’daki Bautec Uluslararası Yapı İnşaat Teknoloji Fuarı’ ve ‘İtalya’daki Saloni Milano Mobilya Dekorasyon ve Tasarım Fuarı’ gibi her biri kendi sektöründe dünyanın en prestijli fuarı olan 10 ayrı fuar organizasyonuyla BTSO üyeleri kendi sektöründeki yenilikleri inceleme fırsatı buldu. 2014 yılı fuar takvimi içerisinde yer alan fuarlarla birlikte toplam 20 fuar organizasyonuna BTSO üyesi 400’e yakın firma temsilcisi kaydoldu.

    Gençnil Tekstil firmasını temsilen Fransa’da düzenlenen Premiere Vision & Texworld 2014 fuarına katılan Hasan Zühtü Akın, fuarın kendisi için oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Çok sayıda yabancı firma ile iş görüşmesi gerçekleştirme fırsatı bulduğunu söyleyen Akın, "Fuar sayesinde sektördeki yenilikleri inceleme imkanı buldum. Bu tür organizasyonların iş dünyası için faydalı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

    "İLK KEZ YURT DIŞI FUARINA KATILDIM"

    Ekip Boya firması adına Almanya’da düzenlenen ‘Bautec Uluslararası Yapı İnşaat Teknoloji Fuarı’na BTSO aracılığıyla katıldığını belirten Turan Taşköprü, düzenlenen organizasyon sayesinde ilk kez bir yurt dışı fuarını ziyaret etme imkanı elde ettiğini söyledi. Taşköprü, "Sağlanan tercümanlık hizmeti sayesinde sektörümle ilgili birçok firmayla iş görüşmesi yapma imkanım oldu. Bu sayede burada daha önce görmediğim bazı iş makineleri ve el aletlerini inceleme fırsatı da buldum. Katıldığımız bu fuar sayesinde iş anlamında ufkumuz açıldı. Daha önce katılmayan arkadaşlara da bu fuarlara katılmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

    BAŞVURULAR VE DESTEKLER DEVAM EDİYOR

    Üyelerini dünyanın dört bir yanındaki fuarlarla buluşturmayı sürdüren BTSO, 2014 yılı içerisinde kendi sektöründe dünyanın en iyi fuarları kabul edilen ticari organizasyonlarını devam ettiriyor. 2014 yılı fuar takvimi içerisinde yer alan Malezya’da düzenlenecek ‘Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Enerji Fuarı’, Almanya’da düzenlenecek ‘Ulaşım ve Demiryolu Teknolojileri Fuarı’ ve ‘Otomotiv Yeder Parça Fuarı’ ile Fransa’da düzenlenecek ‘Ev Tekstili Kumaş, Moda ve Giyim Fuarı’ gibi önde gelen sektörel organizasyonlara şimdiden çok sayıda talep toplandı. Yurtdışı fuarlarına katılacak BTSO üyeleri, yaptıkları ulaşım ve konaklama masraflarının 2.000 TL'ye kadarını "Yurt Dışı İş Gezisi Desteği" kapsamında KOSGEB'den, diğer organizasyon masraflarının (vize, iç-dış transferler, toplantı organizasyonları) 1.000 TL'ye kadarını da BTSO'dan talep edebiliyorlar. Ayrıca, seyahat acenteleri de BTSO Web Sitesi üzerinden proje kapsamında teklif verebiliyorlar.

    ÜYELERE FİNANSMAN PROGRAMI DESTEĞİ

    BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi’nden yararlanan BTSO üyeleri için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu faiz yükü olmadan kredi desteği sağlanacak bir finansman programı hazırlandı. Bu programla üyeler KOSGEB’den alacaklarını beklemeden anlaşmanın gerçekleştiği bankadan temin edebilecekler. Söz konusu yurt dışı fuar desteklerinden yararlanmak isteyen BTSO üyeleri, www.btso.org.tr ve kfa.btso.org.tr adreslerinden 2014 yılı fuar takvimi hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceği ve başvuruda bulunabileceği gibi, 444 28 76 numaralı telefonundan da bilgi edinebiliyorlar. Ayrıca aynı sektörden 25 kişilik katılımı sağlayan üyeler, ilan edilen fuar takvimi dışında gitmek istedikleri fuarlar için öneride bulunabiliyorlar. CİHAN

Yorumlar