BTSO Başkanı Burkay: Lojistik destek Bursa'nın gelecekteki rolünü belirleyecek

Bursa Valiliği’nin talebiyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) koordinatörlüğünde oluşturulan Lojistik Platformu’nun ilk önemli çalışması, düzenlenecek ‘Lojistik Zirvesi’ ve ardından hazırlanacak ‘Master Plan’ olacak.

Google Haberlere Abone ol
BTSO Başkanı Burkay: Lojistik destek Bursa'nın gelecekteki rolünü belirleyecek

Bursa Valiliği’nin talebiyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) koordinatörlüğünde oluşturulan Lojistik Platformu’nun ilk önemli çalışması, düzenlenecek ‘Lojistik Zirvesi’ ve ardından hazırlanacak ‘Master Plan’ olacak.

    BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "2023 yılı için koyduğumuz 75 milyar dolarlık ihracat hedefiyle birlikte, 145 milyar dolarlık dev bir dış ticaret hacmini yönetecek altyapıyı da kurmak zorundayız. BTSO’nun Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) projesine iştiraki ve 2023 Bursa Stratejisi çerçevesinde yaptığı girişimler, lojistik üs olma yolunda kentimizin gelecekteki bölgesel ve uluslararası rolünü de belirleyecektir." dedi. Kamuoyunda ‘Lojistik Köy’ olarak bilinen ‘Bursa Lojistik Merkez Projesi’ için geçtiğimiz yıl Ekim ayında Bursa Valiliği’nde iş dünyası kuruluşlarının katılımıyla yapılan toplantıda koordinatörlüğünü BTSO’nun yürüteceği bir çalışma grubu oluşturulması kararı alındığını hatırlatan Başkan Burkay, "Valiliğimiz ile birlikte kurduğumuz Lojistik Platformu, geçtiğimiz günlerde BTSO’da gerçekleştirilen toplantıda, proje ile ilgili somut adımların hızlandırılması adına önemli kararlar aldı." diye konuştu.

    Burkay, bölgesel liman ve demiryolu bağlantılarından olası yeni sanayi bölgelerine kadar geniş bir yelpazede Master Plan çalışması başlatacaklarını açıkladı. BTSO çatısı altında oluşturulan sektör konseylerinden birinin de Lojistik Konseyi olduğunun altını çizen İbrahim Burkay, şunları kaydetti: "Konseyimizin de aktif görev aldığı platformda yer alan BEBKA ile birlikte SİAD ve OSB’lerin de katkılarıyla BTSO ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz Lojistik Zirvesi’nin hazırlıklarını da başlattık. Lojistik Merkez’in kurulum sürecinde Bursa’daki tüm kurumların ortak akıl ve irade ile hareket etmesi, sonuca ulaşılması adına büyük önem arz etmektedir. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak koordinasyonunu üstlendiğimiz bu hedefe, doğru adımlarla en kısa zamanda ulaşılması için gereken çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. İş dünyası kuruluşlarımızın yanı sıra, kamu ve yerel yönetimlerdeki idarecilerimiz ve siyasi temsilcilerimiz gereken iradeyi Bursa adına ortaya koyacaktır."

    "BURSA, DENİZİNİN FARKINA NE YAZIK Kİ BİRKAÇ YIL ÖNCE VARABİLDİ"

    Burkay, Türkiye’nin geleceğine yön verecek üretim merkezlerinin başında gelen Bursa’nın, Deniz – Kara ve Demiryolunun bir arada kullanılacağı entegre taşımacılığa uygun bir lojistik merkezin temellerini oluştururken; hedef sektörlerdeki büyümeyi göz önünde bulundurarak gelecek kurgusunu da buna göre şekillendirmesi gerektiğini dile getirdi. Hem sanayide hem de ticarette başlatılan değişim ve dönüşümle birlikte fiziksel altyapı yetersizliklerinin de ortadan kaldırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Dünyanın dış ticareti en yüksek 10 ülkesinde ağırlık deniz yolu taşımacılığında. Sanayinin bu kadar geliştiği önemli bir deniz kenti olan Bursa’da maalesef denizyolu taşımacılığını çok az kullanıyoruz. Bursa denizinin farkına ne yazık ki birkaç yıl önce varabildi. Büyükşehir Belediyemizin önemli yatırımlarıyla yolcu taşımacılığında ciddi mesafeler aldık. Medeniyetin ve kalkınmanın belirleyicisi, ulaşım alternatifleri ve kalitesidir. Bu anlamda, bölgemizi ticari açıdan cazibesi daha da yüksek bir konuma getirmek için limanlarla entegre çalışacak Lojistik Merkezimizi de en kısa sürede kurmalıyız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar