BTK'nın Denetim Çalışmaları Yönetmeliği'nde değişiklik

- BTK, yaptığı denetimlerde mevzuata aykırılık tespit etmesi halinde, ilgili gerçek veya tüzel kişiden yazılı açıklamalarını 15 günden 30 güne kadar belirlenebilecek süre içerisinde, gönderilmesini isteyebilecek

Google Haberlere Abone ol
BTK'nın Denetim Çalışmaları Yönetmeliği'nde değişiklik

ANKARA (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yaptığı denetimlerde mevzuata aykırılık tespit etmesi halinde, ilgili gerçek veya tüzel kişiden yazılı açıklamalarını 15 günden 30 güne kadar belirlenebilecek süre içerisinde gönderilmesini isteyebilecek.

BTK'nın "Bi̇lgi̇ Teknoloji̇leri̇ ve İleti̇şi̇m Kurumunun Deneti̇m Çalışmalarına İli̇şki̇n Yönetmeli̇k'te Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ilgili birimin denetimlerde tereddüde yer vermeyecek şekilde mevzuata aykırılık tespit etmesi ve mevzuat ihlali olabilecek fiilin niteliğinin inceleme veya soruşturma sürecini gerektirmediği kanaatine varması, bu kanaatin Sektörel Denetim Daire Başkanlığınca da uygun görülmesi halinde, ihlal konusuna ilişkin gerçek veya tüzel kişiden yazılı açıklamalarını 15 günden 30 güne kadar belirlenebilecek süre içerisinde gönderilmesini isteyecek.

Süresinde gönderilmeyen yazılı açıklama dikkate alınmayacak. Varsa yazılı açıklamanın alınmasının ardından, inceleme ve soruşturma gerekmeksizin ilgili mevzuatta öngörülen yaptırımlar ve tedbirler uygulanabilecek.

Yorumlar