BTK Başkanı: Twitter'dan mahkeme kararlarına uymalarını isteyeceğiz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceklerini belirterek, "Sürekli dava konusu olan konularla ilgili özellikle vatandaşların şikayetleriyle iligli taleplerin.

Google Haberlere Abone ol
BTK Başkanı: Twitter'dan mahkeme kararlarına uymalarını isteyeceğiz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceklerini belirterek, "Sürekli dava konusu olan konularla ilgili özellikle vatandaşların şikayetleriyle iligli taleplerin kısa sürede yerine gelmesini isteyeceğiz." dedi.

Acarer, BTK'ya girişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Twitter yetkilileriyle görüşmeye kimlerin katılacağı sorusuna Acarer, BTK ve TİB personeli ile başbakanlıktan da bir iki kişinin katılacağını bildirdi. Mevcut sorunlarla ilgili görüşme yapacaklarını belirten Acarer, "Özellikle mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz. Sürekli dava konusu olan konularla ilgili özellikle vatandaşların şikayetleriyle iligli taleplerin kısa sürede yerine gelmesini isteyeceğiz" diye konuştu.
Twitter'dan üst düzey 3 yetkilinin geleceğini kaydeden Acerer, Twitter yetkililerinin Türkiye'nin görüşlerini bildiğini dile getirdi. Öncelikle mahkeme kararlarının sonuçlanmasını istediklerini kaydeden Acarer, "Sadece mahkeme kararları değil bundan sonraki süreçlerde de benzer sıkıntılar yaşanabilr. Biz bunların toptan çözülmesini istiyoruz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütli Elvan'ın görüşlerini ilettiklerini de anlatan Acarer, "Bu bir sosyal sorun haline geldi. Biz bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Twitter'ın uygulamadığı 100'e yakın mahkeme kararı var. Ama onun dışında vatandaşlardan gelen talepler var. O da önemli." diye konuştu. Acarer, Twitter yekillieri ile yapılacak görüşmenin ortak uzlaşma ile sağlandığını ifade ederek, saat 14.00'da gerçekleşecek görüşme sonrasında basın mensuplarına ve kamuoyuna açıklama yapılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar