Brink's'ten "AHL Serbest Bölge"ye tesis

-Yerel ve uluslararası bankalara, Altın Borsası üyelerine, kuyumculara ve mağaza zincirlerine değerli ürün taşıyan Brink's, Atatürk Havalimanı Serbest Bölgede kurduğu tesisin açılışını yaptı

Google Haberlere Abone ol
Brink's'ten "AHL Serbest Bölge"ye tesis

İSTANBUL (AA) - Brink's, Atatürk Havalimanı (AHL) Serbest Bölgede gerçekleştirdiği yatırımla kurduğu tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Brink's'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde yerel ve uluslararası bankalara, Altın Borsası üyelerine, kuyumculara ve mağaza zincirlerine, yurt içinde ve uluslararası alanda değerli ürün taşıma hizmeti sunuyor.

Türkiye'deki faaliyetlerine, 1998 yılında, Brink's Güvenlik Hizmetleri A.Ş unvanı ile kurmuş olduğu yüzde 100 Brink's sermayeli firma ile başlayan şirket tüm dünyada, banka ve finans kurumlarına, madenlere, perakende sektörüne, kuyumculuk sektörüne ve daha birçok özel ve devlet kurumlarına "Kıymetli Eşya Lojistik Hizmeti" veriyor.

T.C Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile yürütülen çalışmalar ile AHL Serbest Bölgede hizmete sokulan yeni kıymetli eşya lojistik tesisi açılışını, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Bölümü Müdürü Oğuzhan Aloğlu, Brink's Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Başkan Yardımcısı Ishay Zwickel ve Brink's Güvenlik Hizmetleri A.Ş.Genel Müdürü Hasan Ökten birlikte gerçekleştirdi.

Brink's ile çok yakın çalıştıklarını belirten Dağlıoğlu, "2002 yılından bu yana dikkat çeken bir gelişme uluslararası şirketlerin Türkiye'yi üretim, yönetim, Ar-Ge ve lojistik gibi faaliyetleri için bölgesel bir merkez olarak seçmesi olmuştur. Hiç şüphesiz, Türkiye'nin artan bu bölgesel merkez rolü Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ve buna bağlı stratejiler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Sayın Başbakanımızın, özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları döneminde hayata geçirilen onlarca yatırım, bölgesel merkez rolümüzün güçlenmesi için atılan en önemli adımlar olmuştur. Biz, Brink's şirketinin yatırımını bu bağlamda değerlendiriyoruz." dedi.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Bölümü Müdürü Aloğlu, Türkiye'deki Kıymetli Maden ve Kıymetli Taşlar piyasaları için, Brink's tarafından yapılan bu stratejik yatırım sayesinde borsa üyelerinin uluslararası platformda daha hızlı ve kolay ticaret yapabileceğini ve böylece Kıymetli Maden ve Taşlar konusunda Türkiye adına daha fazla ticaret hacmi yaratılabileceğini söyledi.

AHL Serbest Bölge'deki yatırımları ile ilgili olarak Brink's Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Ökten ise, "Brink’s Güvenlik Hizmetleri A.Ş.’ye ait İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana olmak üzere toplam 5 ilde Kasalama merkezimiz yer almaktadır." şeklinde konuştu.
Lojistik alanında Türkiye için katma değer yaratacak çözümler geliştirebilmek amacıyla Türkiye'deki yatırımlara devam etmekte olduklarını söyleyen Ökten, "Bu kapsamda Türkiye'de başlayıp yurt dışında son bulan ,ya da tam tersi, yurt dışında başlayan ve Türkiye'de son bulan iş kollarının, yurt dışında aldığı katma değerin Türkiye’ye kazandırılması ve Türkiye'deki istihdamın artırılması amacıyla AHL Serbest Bölgede tesis yatırımı yapıp yeni bir şube açtık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar