Brezilya, Dünya Kupası'na 2 bin 300 işadamını davet etti

Brezilya ihracat ve yatırımları geliştirme ajansı Apex, kupa vesilesiyle ülkeye 2 bin 300 yabancı işadamı davet etti. Yapılacak görüşmelerle ülkeye yatırımın teşvik edileceğini duyuran kamu kurumu, bu vesileyle yılsonu ihracat ve yatırım...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya, Dünya Kupası'na 2 bin 300 işadamını davet etti

Brezilya ihracat ve yatırımları geliştirme ajansı Apex, kupa vesilesiyle ülkeye 2 bin 300 yabancı işadamı davet etti. Yapılacak görüşmelerle ülkeye yatırımın teşvik edileceğini duyuran kamu kurumu, bu vesileyle yılsonu ihracat ve yatırım rakamlarında artış yaşanacağını öngörüyor.

Geçen yıl Brezilya’da düzenlenen Konfederasyon Kupası'nda da aynı yöntemin denendiğini ve bin işadamıyla 3 milyar dolarlık anlaşmaya imza atıldığını belirten yetkililer, Dünya Kupası için davet edilen işadamı sayısının 2 bin 300’e çıkarıldığı bilgisini verdi. Kupa etkileşiminin yıl sonunda meyve vereceğini düşünen yatırım uzmanları, bu dönemde gerçekleşecek ihracat ve yatırım değerinin 6 milyar dolara ulaşabileceğini ifade etti. Uzun vadeli yatırım planlayan işadamlarının yalnızca verilere bağlı kalmayarak üretici ve pazar temsilcileri ile doğrudan temas kurmayı tercih ettiklerini söyleyen Apex temsilcileri, kupa organizasyonunun hem ülke hem de yabancı yatırımcı için bu yolla bir fırsata dönüşebileceğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar