Brezilya Başkonsolosu Fonseca: İlişkilerimizin odağını genişletmemiz lazım

Brezilya İstanbul Başkonsolosu Luiz Henrique Pereira da Fonseca, "Geçtiğimiz sene Brezilya’dan Türkiye’ye 120 bin turist gelirken, Türkiye’den Brezilya’ya ise 2 bin turist gitti. İlişkilerimizin odağını genişletmemiz lazım." dedi. Brezilya...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya Başkonsolosu Fonseca: İlişkilerimizin odağını genişletmemiz lazım

Brezilya İstanbul Başkonsolosu Luiz Henrique Pereira da Fonseca, "Geçtiğimiz sene Brezilya’dan Türkiye’ye 120 bin turist gelirken, Türkiye’den Brezilya’ya ise 2 bin turist gitti. İlişkilerimizin odağını genişletmemiz lazım." dedi.

Brezilya İstanbul Başkonsolosu Luiz Henrique Pereira da Fonseca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Brezilya İş Konseyi Başkanı Hakan Tiftik, Brezilya Fahri Konsolosu Silvyo Benbassat ve Brezilya Ticaret Ataşesi Jose Wilson Moreira ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin 160 yıla dayandığını hatırlattı. Türkiye’nin, Brezilya’ya ihracatının 950 milyon dolar olduğunu, buna karşılık ithalatının ise 1,4 milyar dolar seviyesinde seyrettiğini belirten Şener, şunları kaydetti:

"Dünyanın en büyük 6’ncı ekonomisi olmayı başaran Brezilya ile 2023 yılında en büyük 10 ekonomi arasında yer almak isteyen Türkiye arasındaki ticaret hacminin çok daha yüksek seviyede olmasını arzu ediyoruz. Derin bir tarihi geçmişe, değerli turizm zenginliklerine ve güçlü bir sanayi altyapısına sahip olan Bursamız, Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisidir. BTSO olarak Bursa’yı uluslararası alanda bir çekim merkezi haline getirecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu noktada karşılıklı yatırım ve ticaret potansiyelimizi artırma hedefiyle atılacak her adımda BTSO olarak işbirliğine hazırız."

Başkonsolos Luiz Henrique Pereira da Fonseca da Bursa’nın Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, Bursa iş dünyasını, fırsatlarla dolu olan Brezilya’ya davet etti. Türkiye ile Brezilya arasındaki vize zorunluluğunun kalkmasının iki ülke arasındaki işbirliğini olumlu yönde etkilediğini açıklayan Fonseca, "Ancak turizm alanındaki rakamlar daha da artabilir. Geçtiğimiz sene Brezilya’dan Türkiye’ye 120 bin turist gelirken, Türkiye’den Brezilya’ya ise 2 bin turist gitti. İlişkilerimizin odağını genişletmemiz lazım. Yalnızca ticari açıdan değil, sosyal ve kültürel alanlarda da ilişkilerimizi geliştirmeliyiz." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Cüneyt Şener, başkonsolos Fonseca’ya çini hediye etti. Fonseca, daha sonra ise Bursalı firmalarla bir araya gelerek, Brezilya’daki işbirliği imkanlarını anlattı.

CİHAN

Yorumlar