Brezilya, 250 ürünün ithalatına teşvik getirdi

Brezilya hükümeti, ülkede üretimi bulunmayan 250 ürün için ithalat vergisini önemli oranda düşürdü. Resmi gazetede yayınlanması ile birlikte ithalatı kolaylaştırılan ürünler arasında makina parçaları, teknoloji ve iletişim ürünleri...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya, 250 ürünün ithalatına teşvik getirdi

Brezilya hükümeti, ülkede üretimi bulunmayan 250 ürün için ithalat vergisini önemli oranda düşürdü. Resmi gazetede yayınlanması ile birlikte ithalatı kolaylaştırılan ürünler arasında makina parçaları, teknoloji ve iletişim ürünleri ile üretim ekipmanları bulunuyor.

31 Aralık 2015 tarihine kadar geçerli olacak uygulama sayesinde ilgili ürünlerden alınacak ithalat vergisi yüzde 16’dan yüzde 2’ye düşürülüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ithalatı kolaylaştırılan ürünler daha çok petrol, madencilik ve otomotiv sektöründe kullanılacak. Sanayi üretiminin teşvik edilmesi için yan ekipmanların tedariğini kolaylaştıran vergi indirimi, derin sulardan petrol çıkarmada, kaynak ve tel üreten fabrikaların kurulmasında, atık ürünlerin ayrıştırılması ve geri dönüşümünde, tarım makinalarının geliştirilmesinde, kağıt veya karton torba üretiminde önemli kolaylıklar sağlayacak.

Açıklamada ayrıca, söz konusu ürünlerin daha çok ABD, Japonya, Almanya, Çin ve İsveç’ten getirildiği ve şuana kadar bin 523 ürüne ayrıcalıklı vergi indirimi uygulandığı ifade ediliyor. CİHAN

Yorumlar