Brexit işsizliği etkilemedi

İngiltere'de açıklanan temmuz ayı verisi AB’den ayrılma kararının (Brexit) işsizlik üzerinde etkili olmadığını gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Brexit işsizliği etkilemedi
İngiltere’de işsizlik, mayıs-temmuz döneminde yüzde 4,9 olarak gerçekleşti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre ülkede işsizlik oranı mayıs-temmuz ayları arasındaki dönemde yüzde 4,9 olan seviyesini korudu. Geçen senenin aynı döneminde ülkede işsizlik oranı yüzde 5,5 seviyesindeydi.

ONS’den yapılan açıklamada İngiltere’de hali hazırda işsizlik seviyesinin 2005 yılının haziran – eylül döneminden bu yana en düşük seviyesinde seyrettiği kaydedildi.

23 Haziran’da yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumuna rağmen sadece temmuz ayında işsizlik yüzde 4,7'ye geriledi.

Ekonomistlere göre referandumun ardından bir aylık veri kısıtlı bilgi sağlasa da, temmuz ayı verisi İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının (Brexit) işsizlik üzerinde etkili olmadığını gösteriyor.

ONS açıklamasında ülkede temmuz ayına kadarki üç aylık dönemde iş gücüne yaklaşık 174 bin kişinin katıldığı, ülkede toplam istihdamın yüzde 74,5 ile 1971'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığı vurgulandı.

Ülkede aynı dönemde toplam işsiz sayısı ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla 88 bin azalarak 901 bine geriledi.

Öte yandan ülkede bonus ödemeleri dahil nominal haftalık gelir bir yıl öncesine kıyasla yüzde 2,3 artış kaydetti. Ülkede bonus ödemeleri hariç haftalık gelirler ise bir yıl öncesine kıyasla yüzde 2,1 yükseldi.

Yorumlar