Brent petrolün varil fiyatı yatay seyrediyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, son bir haftadır içinde bulunduğu 49,0 - 50,5 dolar bandı içindeki yatay seyrini devam ettiriyor. Dün ABD'de...

Google Haberlere Abone ol
Brent petrolün varil fiyatı yatay seyrediyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, son bir haftadır içinde bulunduğu 49,0 - 50,5 dolar bandı içindeki yatay seyrini devam ettiriyor.

Dün ABD'de açıklanan verilerle gün içinde 50,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, bu seviyelerde tutunamayarak son bir haftadır içinde bulunduğu 49,0 - 50,5 bandı içine geri döndü. Brent petrolün varil fiyatı dün önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalarak günü 49,6 dolardan tamamladı.

ABD'de dün açıklanan kişisel harcamalar, yaklaşık 7 yılın en güçlü yükselişini kaydederken, ABD Merkez Bankasının (Fed) yakından izlediği Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) endeksi ise yıllık yüzde 1,1, çekirdek PCE fiyat endeksi de yıllık yüzde 1,6 yükseldi. Analistler, beklentinin üstünde artan harcamalar ve yüzde 2 hedefine yaklaşmayı sürdüren enflasyonun, Fed'in faiz artırımı konusunda elini güçlendirmesi nedeniyle dolar endeksinin yükseliş eğilimini sürdürdüğünü ifade ediyor.

Bugün Çin'de açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) beklentiler doğrultusunda 50,1, Japonya'da ise 47,7 gelmesinin ardından sınırlı da olsa değer kaybederek 49,23 dolara gerileyen Brent petrolün varil fiyatı saat 10.30 itibarıyla 49,4 dolardan işlem görüyor.

Analistler, yarın düzenlenecek OPEC toplantısının piyasaların odak noktasında olduğunu belirterek, bugün ABD'de açıklanacak imalat ve istihdam verilerinin takip edileceğini vurguluyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,4 azalışla 48,7 dolar seviyesinde seyrediyor.

Yorumlar