Brent petrol yüzde 5,7 geriledi

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de dün açıklanan haftalık ham petrol stokları sonrasında yüzde 5,7 gerileyerek 46,13 doları gördü. ABD'de bir...

Google Haberlere Abone ol
Brent petrol yüzde 5,7 geriledi

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de dün açıklanan haftalık ham petrol stokları sonrasında yüzde 5,7 gerileyerek 46,13 doları gördü.

ABD'de bir önceki hafta 4,05 milyon gerileyen haftalık petrol stokları, geçen hafta 2,22 milyon varil azaldı. Söz konusu verideki azalışın, hem bir önceki haftanın hem de piyasa beklentilerinin altında kalması ise petrol fiyatlarında sert düşüşü beraberinde getirdi.

Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası haziran ayı toplantı tutanaklarından sonra dün güne 49 doların üzerinde başlasa da söz konusu gelişmenin etkisiyle 46,13 dolara kadar geriledi. Böylece bir günde yüzde 5,7 değer kaybeden Brent petrolün varil fiyatı, günü de 46,48 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise ABD'de açıklanacak haziran ayı tarım dışı istihdam verileri öncesinde 46,6-47,1 dolar dar bandında sakin bir seyir izliyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatında dün yaşanan sert düşüşte arz ilişkin gelişmelerin ve ABD'de beklentileri karşılamayan haftalık işsizlik başvurularının etkili olduğunu kaydediyor.

Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatının 50 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 48,7 doların üzerinde kalıcılık sağlayamaması durumunda düşüşlerin devam edebileceğini aktaran analistler, bu seviyenin altında 44,6 doların gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün günü yüzde 5,6'lık azalışla 45,21 dolardan tamamlaması sonrasında bugün 45,58 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.



Yorumlar