Brent petrol 52 doların altına indi

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dün 52 doların altına inmesi sonrasında bugün de düşüşünü 3'üncü güne taşıyarak 51,4 dolar seviyelerinde...

Google Haberlere Abone ol
Brent petrol 52 doların altına indi

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dün 52 doların altına inmesi sonrasında bugün de düşüşünü 3'üncü güne taşıyarak 51,4 dolar seviyelerinde dengelendi.

Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Salih Al-Sade, dün Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, OPEC üyesi olmayan petrol üreticileriyle 29 Ekim'de Viyana'da teknik bir toplantı yapma konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Öte yandan dün ABD'de haftalık açıklanan petrol stokları da 2,7 milyon varil artışla beklentilerin üzerine çıktı.

Söz konusu gelişmeler sonrasında Brent türü ham petrolün varil fiyatı dün yüzde 1,5 değer kaybederek günü 51,73 dolardan tamamladı. Bugün de düşüşünü 3'üncü güne taşıyan Brent türü ham petrolün varil fiyatı, saat 10.30 itibarıyla 51,36 dolardan işlem görüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dün 50 doların altına gerilemesinin ardından bugün dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,7 düşüşle 49,7 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, OPEC ülkelerinin petrol üretiminin kısılmasına ilişkin kararın uygulanması konusunda endişelerin arttığını, bu durumun da petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı yarattığını belirterek, petrol stoklarındaki yükselişin de fiyatları olumsuz etkilediğini kaydediyor.

Teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatı için 51,3 doların altına inilmesi durumunda 50,5 doların destek olarak takip edileceğini belirten analistler, 52,5 doların ise direnç konumuna geldiğini kaydediyor.


Yorumlar