Brent petrol 49 doların üzerinde seyrediyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 49 doların üzerinde seyrediyor. Dün en düşük 48,55 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan...

Google Haberlere Abone ol
Brent petrol 49 doların üzerinde seyrediyor
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 49 doların üzerinde seyrediyor.

Dün en düşük 48,55 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan enflasyon ve sanayi üretimi verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydetmesinin ardından 49,70 dolara kadar çıktı ve günü 49,54 dolardan tamamladı.

Bugün Asya piyasalarında güne düşüşle başlayan Brent petrolün varil fiyatı saat 10.55 itibarıyla 49,05 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda azalan risk iştahı ve doların değer kazanmasına karşın Brent petrolün 49 doların üzerinde tutunduğuna dikkati çekiyor.

Kanada'da devam eden yangının petrol fiyatları üzerindeki satış baskısını azalttığını belirten analistler, bugün açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) nisan toplantısına ilişkin tutanakların, petrol fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini dile getiriyor.

Dün 48,74 dolara çıkarak 7 ayın en yüksek seviyesini gören Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da saat 10.55 itibarıyla 48,20 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Yorumlar