Brent petrol 46 doların üzerinde tutunuyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, artan risk iştahı ile 46 doların üzerindeki seyrini sürdürüyor. Geçen hafta Brexit endişeleri ile arz piyasasında...

Google Haberlere Abone ol
Brent petrol 46 doların üzerinde tutunuyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, artan risk iştahı ile 46 doların üzerindeki seyrini sürdürüyor.

Geçen hafta Brexit endişeleri ile arz piyasasında beklentileri karşılamayan veriler sonrasında sert düşen petrol fiyatlarında, bu hafta sınırlı da olsa tepki alımları gözleniyor. Dün analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 47 doların üzerini test eden Brent petrolün varil fiyatı günü 46 doların hemen üzerinden tamamlamıştı.

Bugün ise küresel piyasalarda artan risk iştahıyla dünkü kapanışa göre yüzde 1,3 değer kazanan Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.25 itibarıyla 46,6 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Brexit sonrası Avrupa'ya ilişkin artan belirsizliklerin, talebi azaltabileceği endişelerine yol açtığını belirterek, bu durumun petrol fiyatlarındaki yükselişi sınırlandırdığını kaydediyor.

Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için 45,9 doların kritik destek konumuna geldiğini aktaran analistler, yükselişlerde ise 47,5 doların direnç olarak izleneceğini dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dünkü yüzde 1,4'lük gerileme sonrasında bugün tepki alımlarıyla yüzde 1,2 artarak 45 doların hemen üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Yorumlar